Nyheter

Tysklandsturné

Tord Gustavsen kvartett er i gang med en lengre Tysklandsturné i forbindelse med lansering av den kritikerroste plata The Well.

PRESSEFOTO: HANS FREDRIK ASBJØRNSEN/ECM RECORDS

Her hjemme gikk The Well inn på en fjerdeplass på VG-lista da det ble sluppet, og albumet har også gjort det svært godt i Europa og USA. Albumet ble nylig trukket frem i verdens største jazzblad DownBeat, som i sin anmeldelse beskrev utrykket på albumet som «stillfarent trollbindende» og at «hver note later til å inneha hellig kraft.» Anmelderen i JazzTimes, Stevie Greenlee, trekker også hentydninger til det hellige i sin rosende anmeldelse. Han skriver at albumet «fremkaller følelsen av både en klassisk konsert og en gudstjeneste.» Anmelderen i Tyske Fono Forum konkluderer med at musikk «sjelden har en så sterk fysisk tilstedeværelse».

Tysklandsturné:
22/10: Koblenz (Café Hahn)
23/10: Erlangen (E-Werk)
24/10: Mainz (Frankfurter Hof)
25/10: Allensbach (Gnadenkirche)
26/10: Landsberg (Stadttheater)
27/10: St. Gallen – Switzerland (Tonhalle)
28/10: Memmingen (Kaminwerk)

Foruten Tord Gustavsen består kvartetten av Tore Brunborg (saksofoner), Mats Eilertsen (kontrabass) og Jarle Vespestad (trommer).

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev