Nyheter

HUBRO label night i London

Lørdag 20. oktober presenterer HUBRO to albumaktuelle akustiske prosjekter for første gang for et britisk konsertpublikum. Stedet er Hall Two på Kings Place i London – et av verdensbyens flotteste konsertsteder. På scenen står Moskus (bildet) og 1982 + BJ Cole.

Den talentfulle unge pianotrioen Moskus sitt debutalbum Salmesykkel har fått gode kritikker her hjemme, og slippes i UK i november.  Moskus kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og fordomsfri åpenhet. De er et dynamisk band, som veksler  mellom utagerende lek og innoversøkende alvor, mellom fri improvisasjon og komponert materiale

1982

Den uklassifierbare improvisasjonstrioen 1982 bestående av Nils Økland på hardingfele og fiolin, Sigbjørn Apeland på harmonium og Øyvind Skarbø på trommer har to kritikerroste album bak seg. På sitt tredje album siden 2009, som slippes i UK dagen før konserten, har de invitert med seg den engelske pedal steel gitaristen BJ Cole som gjest.

Fra dronejazz til yoga country
Den norske etiketten HUBRO ble etablert i 2009 og er et underbruk av Grappa Musikkforlag AS. HUBRO har sitt hovedsete i Haugesund.  Så langt har etiketten gitt ut over 20 kritikerroste plater med artister som Splashgirl, Sigbjørn Apeland, Mats Eilertsen, Huntsville, Jæ/Jessica Sligter, Erland Dahlen, Scent of Soil, Ballrogg, Cakewalk og Ivar Grydeland +++ Improvisasjon er en fellesnevner på mange av utgivelsene, men bredden i uttrykk er stor: fra dronejazz til yoga country. Den prisbelønnede designgruppen Yokoland står bak alle de karakteristiske omslagene.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev