Nyheter

Lanserer nisjebutikk

Onsdag 12. september, i samarbeid med Ultima-festivalen, lanseres det nye nettstedet subradar.no. Nettstedet er en nisjebutikk som skal representere underskogen av norsk og utenlandsk musikk.

Subradar.no vil selge høykvalitets nedlastinger av improvisasjonsbasert musikk, fri-jazz, støy- og samtidsmusikk. Foreningen Subrarade mener denne typen initiativ kan bli redningen for norsk nisjemusikk framover, og mener dette sikrer rettighetshavere inntekter fra digitalt salg på best mulig måte. – Vi gjør dette for å prøve å sikre fortsatte inntekter på digitalt salg, for å bidra til en bærekraftig utvikling og kontinuerlig produksjon av ny musikk. Nettstedet drives non-profitt av foreningen subradar musikk, forteller musiker og initiativtager Klaus Ellerhusen Holm.

Nettstedet, som er utviklet i tett dialog med artister og plateselskap, skal også også fungere som en promoteringskanal. – Vi har helt uten budsjett og har på dugnadsbasis åpnet et kunstnerdrevet nettsted som som både skal fungere som promoteringskanal og inneholde relevante artikler, video, blogger i tillegg til å selge musikk. Vi har som målsetning å alltid gi så mye som mulig tilbake til artistene, faktisk mellom 2-300% i retur til fordelig enn eksisterende løsninger, sier Holm.

Lanseringen finner sted på Norges musikkhøgskole onsdag 12. september kl 16.00.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev