Nyheter

Variert jazzhøst på Kongsberg

Onsdag 5. september åpner Music for a While (bildet) høstsesongen på Jazz Evidence på Kongsberg. Klubben, som tidligere i år ble utnevnt Årets Jazzklubb, presenterer et spennende og variert høstprogram.

Jazzklubben på Kongsberg, Jazz Evidence, ble sist vinter kåret til Årets Jazzklubb av Norsk jazzforum. I begrunnelsen for tildelingen ble det sagt at klubben har gjort seg bemerket med en spennende og solid programmering. Nå fortsetter Jazz Evidence å satse på et relativt tett konserttilbud der de setter musikalsk kvalitet høyest.

– Kongsberg er en liten by, så antallet konserter må nødvendigvis begrenses, men de siste sesongene har klubben økt konserttilbudet betraktelig og også etablert jazzkaféer noen lørdager på dagtid, forteller Tor Dalaker Lund fra Jazz Evidence

Variert program
Høstens program er en blanding av etablerte, velkjente band og nye yngre bekjenskaper. Utover høsten kan man oppleve flere band i det musikalske toppsjiktet som In the Country, Motif, Ola Kvernberg Trio, Double Tandem (Ken Vandermark, Ab Baars, Paal Nilssen-Love) og Arild Andersen/Tommy Smith/Paolo Vinaccia. Fra den yngre generasjonen kommer Cortex og Pelbo. Dessuten blir det Julejam andre juledag, som i år skal styres av gitaristen Tom Hasslan. Jazzkaféene er for det meste viet lokale musikere. Bassisten Christian Meaas Svendsen, som vant årets Jazzintro med Mopti, åpner høstens kaféserie i samspill med Tom Hasslan.

Se hele programmet for Jazz Evidence her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev