Nyheter

Jubileum

Magnolia Jazzband feirer 40 år med plateslipp og jubileumskonsert i Oslo Konserthus lørdag 8. september. Som gjestesolist har de med seg New Orleans-sangerinnen Lillian Bouttè.

Magnolia Jazzband ble startet av Gunnar Gotaas i 1972. Bandet har i 40 år høstet suksess både her hjemme og i utlandet med sitt repertoar bestående av New Orleans-jazz og gospel. Musikerne i Magnolia Jazzband har flere ganger besøkt New Orleans for å lære av de eldre jazzmusikerne der, og resultatene kommer til uttrykk i bandets spillestil og spilleglede. Magnolia Jazzband traff Lillian Bouttè da hun medvirket som fast sanger, danser og skuespiller i oppsetningen av suksessmusikalen ”One Mo’ Time” på Toulouse Teater i New Orleans. Siden har hun gjort en rekke konserter med bandet.

– Lillian Bouttè har gjort en rekke suksessrike konserter sammen med Magnolia Jazzband og har i en årrekke vært en nær venn av bandet og publikum i Norge. Det er en stor glede at Lillian er med og feirer Magnolia Jazzbands 40 års-jubileum i Oslo konserthus, sier bandet i en pressemelding.

Ny CD
I forbindelse med jubileet slipper Magnolia Jazzband cd’en ”Molde Revisited”, med Lillian Boutté som gjestesolist. Under Moldejazz i 1981 holdt de en kirkekonsert i Molde Domkirke. Denne konserten ble tatt opp av NRK og utgitt på plate. Lillian og Magnolia Jazzband ble invitert til den samme festivalen i 2011, denne gangen med to kirkekonserter. Det beste fra disse er blitt til en helt ny CD som vil bli sluppet på jubileumskonserten 8. september.
 
Magnolia jazzband består av disse musikerne:
Anders Bjørnstad (trompet), Georg Reiss (klarinett/altsax), Gunnar Gotaas (trombone), Håkon Gjesvik (piano), Sebastian Haugen Markussen (kontrabass), Børre Frydenlund (banjo) og Torstein Ellingsen (trommer).

Mer info:
www.oslokonserthus.no
www.magnoliajazzband.com
www.facebook.com/pages/Magnolia-Jazzband/460129474017850

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Anja Katrine Tomter

Torsdag åpner AnJazz på Hamar, og dette blir gründer Anja Katrine Tomters siste festival etter imponerende 20 år i sjefsstolen. Muligheten til å glede og overraske publikum, har vært drivkraften, forteller Tomter.

Nyhet

Stort på åpningen av Jazzfest

Åpningen av Jazzfest i Trondheim tirsdag 7. mai byr på store produksjoner. Bassist Kyle Eastwood og Trondheim Symfoniorkester & Opera hyller Clint Eastwood, og saksofonist Martin Myhre Olsen tolker Stargate sammen med NTNU Jazzensemble.

Meld deg på vårt nyhetsbrev