Nyheter

Pris til jazzbassist

Bassist Ellen Andrea Wang mottok igår Statkrafts Young Star stipend 2012 under Oslo Jazzfestival. I tillegg til prisen på hundre tusen kroner, inviteres Wang til å presentere et prosjekt på neste års festival.

Statkrafts Young Star-stipend gis hvert år til en ung utøver som har utmerket seg spesielt innen jazz/rytmisk musikk. Stipendet deles i år ut for sjette gang og består av kr. 100 000. Prisvinneren inviteres også til å presentere et prosjekt på neste års festival.

Young Star-juryen har i år bestått av Susanna Wallumrød, Kristoffer Kompen, Morten Müller-Nilssen og Sverre Lunde.

Juryen sier følgende om årets stipendmottaker:
«Årets prisvinner har gjennom flere år markert seg som en egenartet stemme på den norske livescenen. Som en av få kvinnelige instrumentalister, er årets talentfulle prisvinner et friskt pust i norsk jazz. Med stort overskudd, sans for det rytmiske og enorm musikalitet har utøveren skilt seg ut på et tidlig stadium i karrieren, og det er en glede å se at ny musikk gror frem med en sterk livskraft. Som nytt medlem i Dag Arnesen Trio for et par år siden, og som drivkraft i bandene Pixel og SynKoke, har utøveren utmerket seg med sin evne til å forene tradisjon og nyskapning, og juryen ser frem til hva fremtiden vil bringe av musikk. Prisvinneren er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har en allerede bestående diskografi å vise til.»

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev