Nyheter

Plateinnspilling i USA

Denne uka reiste den norske dronejazztrioen Splashgirl til Avast Recording Studios i Seattle for å spille inn sin nye plate med produsenten Randall Dunn.

Dette er bandets fjerde plate og den skal etter planen gis ut på Hubro i januar 2013. Dunn og Splashgirl har planlagt innspillingen i nesten ett år og har store forventninger til resultatet.

– Å reise til USA for å spille inn plate er noe vi har drømt om siden vi begynte å spille i band som tenåringer. Når vi i tillegg skal jobbe med Splashgirls kanskje største inspirasjonskilde, og det i tillegg er han som har invitert oss over, er det klart vi er forventningsfulle!, sier bassist Jo Berger Myhre.

Studiooppholdet avsluttes med to konserter, i Chapel Performance Space i Seattle 27. august 2012 og under Reykjavik Jazzfestival 31. august 2012.

Anerkjent tekniker og produsent
Randall Dunn er en kjent tekniker og produsent innen alternativ og eksperimentell musikk. Han har produsert plater med Earth samt jobbet som livetekniker for Sunn O))) og medvirket på innspillinger med bl.a. Oren Ambarchi, Six Organs of Admittance, Mayhem, Jesse Sykes, Wolves in the Throneroom og Eyvind Kang. Dunn mikset også Splashgirls forrige plate «Pressure», som fikk overveldende kritikker fra inn- og utland da den ble sluppet i august 2011. Den ble også kåret til årets norske jazzalbum 2011 i Dagens Næringsliv.

Splashgirl består av Andreas Stensland Løwe (piano, elektronikk, samplingkeyboard), Jo Berger Myhre (kontrabass, drone commander) og Andreas Lønmo Knudsrød (trommer, perkusjon).

Pressen om «Pressure» (Hubro 2011):
«An instant classic. A masterclass in spatial awareness, dynamics and emotion.» –  Uncut Magazine 4/5
«Intet mindre än ett mästerverk.» –  Tidningen Kulturen
«Pressure seems set to outclass most other albums in any genre this year.» – TheJazzMann.com 4.5/5
«Certainly, nothing quite like it has come out of central Europe or the US. (…) Deeply spiritualized and altogether irresistible.» –  AllAboutJazz.com
«A triumphant artistic exercise.» –  Jazzwise
«Splashgirl lar spenningen sitte i også etter at musikken er ferdig.» –  Dagens Næringsliv
«Splashgirl leverer, endå ein gong.» – Dagsavisen
«Pressure begeistrer, og bandet er i ferd med å tilrive seg plass blant de virkelig interessante.» – Aftenposten 5/6

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev