Nyheter

Prisdryss på Moldejazz

Sparebank 1 SMN delte ut to priser under Moldejazz idag. Albatrosh ble tildelt jazzstipendiatet og Anja Eline Skybakmoen fikk prisen som årets jazztalent.

SpareBank 1 JazZtipendiat er en årlig nasjonal stipendiatordning på kr. 250.000,-. I tillegg legger Midtnorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen. Det betyr at duoen Albatrosh skal få utvikle et nytt prosjekt sammen med Trondheim Jazzorkester til neste års festival.

Juryen har besått av musikerne Njål Ølnes og Sissel Vera Pettersen, festivalsjef Jan Ole Otnæs, leder av Midtnorsk Jazzsenter Bjørn Willadsen samt konsernbanksjef SpareBank 1 SMN, Per Oskar Olsen

Juryens begrunnelse:
«JazZtipendiaten er et ensemble som ble etablert i 2006 og som har rukket seg å gjøre seg bemerket nasjonalt og internasjonalt på konserter og ved CD utgivelser. Bandet består av musikere som er fremragende instrumentalister og improvisatorer og deres framføringer blir beskrevet som tett og dynamisk. Alt repertoar er skrevet og arrangert av musikerne selv og har et klart jazzfundament og referanser til klassisk musikk og samtidsmusikk. Bandets medlemmer har bakgrunn fra jazzutdanningene på NTNU og Norges musikkhøgskole og er svært aktive i ulike konstellasjoner. Bandet vant jazzintro i 2008 og fikk prisen som beste band i North Sea Jazz sin European Jazz Competition i 2009, hvor juryleder Maria Schneider uttalte: “Most original, great interplay and amazing improvisation, effective and colourful compositions…”

Talentutvikling
SpareBank 1 SMN etablerte i 2005 en talentpris som tildeles en ung jazzmusiker fra MidtNorge. Prisen som deles ut på Moldejazz hvert år er på kr 50 000. Pengene skal gi prisvinneren mulighet til å utvikle seg som utøver. En jury som har bestått av programkomiteen for Molde International Jazz Festival og Per Oskar Olsen fra Sparebank 1 SMN, har besluttet at prisen for 2012 skal tildeles vokalisten Anja Eline Skybakmoen.

– Med sine nye prosjekt står Anja på terskelen til et kunstnerisk gjennombrudd og vi håper talentprisen kan bidra ytterligere satsing og fordyping!, heter det i en pressemelding fra Moldejazz.

Anja Eline Skybakmoen er blitt omtalt som en soula jazzchanteuse og har gjort seg bemerket i flere band og konstellasjoner som blant annet vokalensemblet Pitsj, Siluet og et eget soloprosjekt.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev