Nyheter

Mesterklasser med Scofield og Lovano

I samarbeid med generalsponsor Sparebank 1 SMN inviterer Moldejazz til mesterklasser med to av jazzens mest profilerte utøvere, John Scofield og Joe Lovano (bildet), under Moldejazz 2012.

Moldejazz og Sparebank 1 SMN ønsker å inspirere og utvikle talenter og gi dem muligheten til å vokse. Begge klassene er gratis.

John Scofield holder masterclass med temaet «Rhythm, Melody and Harmony- My Method for Learning Jazz»  tirsdag 17. juli klokken 11.00, og spiller også konsert med The Hollowbodies samme kveld klokken 18.00. Begge arrangementene foregår på Bjørnsonhuset i Molde.

Joe Lovano holder masterclass med temaet  “Developing Ideas with a Free-Flowing Approach” torsdag 19. juli klokken 11.00, og spiller også konsert med Douglas And Lovano Quintet: Sound Prints samme kveld klokken 20.00 i Alexandrakjelleren.

John Scofield (foto: Nick Suttle)

Om John Scofield
John Scofield er en amerikansk jazzgitarist og komponist; fra omkring 1980 en av musikkformens fremste moderne utøvere på sitt instrument. Han studerte ved Berklee School of Music 1970–73, og spilte deretter med grupper ledet av bl.a. Billy Cobham og Gary Burton. 1982–85 spilte han med Miles Davis. Siden har han ledet egne grupper og medvirket i en mengde ulike sammenhenger, bl.a. i samarbeid med Charlie Haden, Michael Brecker, Herbie Hancock, Jack DeJohnette, Joe Lovano og gitarkollega Pat Metheny. Han har også samarbeidet med norske musikere, bl.a. i en kvartett med Knut Riisnæs og Jon Christensen. Album under eget navn f.eks. Time On My Hands (1989), Hand Jive (1993), Groove Elation (1995), A Go Go (1998, med trioen Medesky, Martin & Wood), Bump (2000), Works for Me (2001) og EnRoute (2004).

Om Joe Lovano
Joe Lovano er en amerikansk jazzmusiker, tenorsaksofonist og komponist. Etter studier ved Berklee School of Music begynte han som profesjonell musiker i grupper ledet av organistene Lonnie Smith og Jack McDuff. 1976–79 var han en flittig lansert solist i Woody Hermans storband. Deretter spilte han i Mel Lewis’ storband, fra 1981 også med grupper ledet av trommeslageren Paul Motian, og i perioder med bl.a. Carla Bley, Charlie Haden, Elvin Jones, John Scofield og Lee Konitz. Fra 1990-årene av har han hatt enorm suksess både hos kritikere og publikum med egne grupper og plateinnspillinger, der hans virile tenorspill basert på John Coltrane-tradisjonen har kommet til sin rett. Album bl.a. From the Soul (1992), Rush Hour (1994), Quartets: Live at The Village Vanguard (1996), Friendly Fire (1999, med Greg Osby) og 52nd Street Themes (2000), I’m All for You (2004) og Joyous Encounter (2005).

Moldejazz arrangeres fra 16. – 21. juli 2012.

Fra forsiden

Nyheter

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev