Nyheter

Seminar for barn og unge

Oslo Jazzfestivals mangeårige satsing på barn og ungdom fortsetter også i 2012 med Young Star Seminar. Unge musikere i alderen 10 til 20 år får her muligheten til å jobbe med instruktører håndplukket blant landets fremste jazzmusikerer og -pedagoger.

Fjorårets suksessfulle samarbeid med Improbasen videreføres, derfor kan Oslo Jazzfestival også i år tilby seminaret til deltakere helt ned i 10-årsalderen og opp til ca 20 år.  Seminaret vil bli gjennomført i to puljer med én pulje for de yngste deltakerne (ca. 10-12 år) og én pulje for deltakere fra 13 år og oppover. Deltakerne blir delt inn i grupper ut fra musikalsk ståsted. Som instruktører finner vi noen av landets fremste jazzmusikere og -pedagoger. Det blir egen konsert på festivalens utescene midt i Oslo sentrum lørdag 18. august.

Besøk fra Japan
I år får festivalen et spennende besøk fra en jazzskole for barn og unge i Sapporo. Vennene fra Japan kommer til Oslo straks selve Young Star Seminaret er ferdig. Alle seminardeltakere er da velkommen til å delta på en minifestival med to konserter i Follo og en på Nasjonal Jazzscene i Oslo. Minifestivalen er initiert av Improbasen/Barnas Jazzhus, som også har også invitert jevnaldrede fra Voss Jazzskule og fra det nye tiltaket Improfolk. Kanskje blir det også sammensatte band, på tvers av grupperinger og landegrenser.

Mer informasjon om Young Star-seminaret kan du laste ned her.

Her finner du online søknadsskjema.

Det er løpende opptak, så her gjelder førstemann-til-mølla-prinsippet.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev