Nyheter

Lanserer improskole på nett

Improskolen, som ble lansert 1. juni i år, er en videoblogg for musikere i alle aldre og på alle nivåer, som ønsker å lære mer om improvisasjon.

– På improskolen kan du ha “spilletime” akkurat når det passer deg, uten noe som helst prestasjonspress, og dermed jobbe i ro og mak og i ditt eget tempo. Du kan når som helst sette spillelæreren på pause og øve alene til du er klar til å gå videre i spilletimen. Så for alle som gjerne kunne tenke seg å lære litt om improvisasjon, men som ikke helt har turt å prøve, har her en mulighet til å prøve ut innenfor “trygge” rammer, sier Karl Ivar Refseth som sammen med Vidar Sæther står bak Improskolen.

Interaktiv videolærebok
Improskolen fungerer som en videolærebok med mange ulike kapitler delt opp i kategorier og nivåer. Hvert kapittel inneholder en eller flere videoer på 3-4 minutter hver, som beskriver konkrete øvelser, etterfulgt av demonstrasjon av øvelsen. Du kan også stille spørsmål direkte til forfatterene via kommentarfeltene.  Læreboka utvides med nye kapitler hver uke.

Abonnementstjeneste
Månedlig tilgang til alt innholdet på Improskolen koster 49 kr.
– Sammenlignet med en spilletime blir dette et veldig billig alternativ. Vi forsøker ikke å erstatte spillelæreren, men vi vil kunne gi et veldig godt supplement, mener Refseth.
Det er ingen bindingstid, og du kan si opp abonnementet når som helst. Og skulle du ikke være 100% fornøyd, er det bare å si fram får du pengene tilbake, uten å måtte oppgi grunn.

Læringsverktøy med potensiale
– Jeg er veldig begeistret foran denne lanseringen. Bruk av blogger og online video som læringsverktøy har etter min mening et enormt potensiale. Jeg er overbevist om at siden vil bidra til å spre kunnskap om improvisasjon og kreativitet til mange over hele landet. Ta for eksempel steder i landet som sliter med å få tak i kvalifiserte lærerkrefter innen improvisasjon. Eller hvis du som musikkskolelærer har elever som ønsker å lære om improvisasjon, men selv ikke vet hvor du skal begynne, forteller Karl Ivar Refseth.

Improskolen finner du her.

Karl Ivar Refseth er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Universität der Künste i Berlin innen klassisk slagverk og jazz-vibrafon, og har siden 2005 vært bosatt i Berlin. Han har gjennomført ca 200 seminardager i Norge for korpsbevegelsen og grunnskoler, og medvirker som utøver blant annet i de tyske bandene Tied&Tickled Trio/Billy Hart og ”The Notwist”, med hele Europa som arbeidsfelt.

Vidar Sæther er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, og har siden det jobbet som utøvende musiker, komponist, arrangør og pedagog. Nå jobber han som musikklærer ved Fagerlia videregående skole i Ålesund, og kombinerer dette med turnerende virksomhet, komponering og arrangering.  

Comments are closed.

Fra forsiden

Nyheter

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev