Nyheter

Nattjazz-suksess i Vågsbunnen

Etter 11 dager med festival og gatefest i Skostredet i Bergen er det over for denne gang. Nattjazz mener årets festival står igjen som en av de beste i festivalens 40-årige historie.

Nattjazz ble i år arrangert i helt nye omgivelser i Vågsbunnen. Å bygge opp en ny konsertarena har vært både krevende og kostbart, men mange publikummere har tydeligvis også blitt oppmerksomme på det utrolige potensialet som ligger i bydelen.

– Vi hadde en visjon om å skape en festivalbydel, men at det skulle bli så fantastisk stemning i gatene og på konsertene var over alle forventinger, sier festivalsjef Jon Skjerdal i en pressemelding.

Gode besøkstall
En foreløpig opptelling av besøkstallene viser at over 40 000 publikummere har vært innom festivalen. Tar man med alle som har besøkt Skostredet og området rundt i forbindelse med jazzfesten de siste ukene, mener Nattjazz at tallet blir atskillig høyere. Totalt ble det solgt i overkant av 23 000 billetter til de ulike arrangementene, noe som igjen gir en foreløpig omsetning på 9,5 millioner kroner. Nattjazz hadde i forbindelse med årets jubileumsfeiring budsjettert med et underskudd på 650 000 kroner. Men bra billettsalg, pent vær og tørste festivalgjester har gjort sitt til at de røde tallene ble lavere enn ventet, og ligger nå på rundt 250 000 kroner i minus forteller festivalen i pressemeldingen. Billettsalget er det beste Nattjazz har opplevd siden år 2000.

– En verdig og storslått feiring av Nattjazz sitt 40-års jubileum, avslutter en tydelig fornøyd festivalsjef.

Fra forsiden

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Meld deg på vårt nyhetsbrev