Nyheter

Ny publikumsrekord

Nasjonal Jazzscene kan notere ny publikumsrekord denne sesongen. Nye konsepter har bidratt til at Oslopublikummet har lagt bakgårdsklubben til i sin faste konsertrute.

Det er ikke de store headlinerne som er avgjørende for den gode publikumsstatistikken i vår, men heller en jevn strøm av besøkende på alle konsertene. Det er også solgt rekordmange sesongkort denne våren som vitner om flere trofaste gjester.

Storsatsningen denne våren «Conexions. Norway & UK – A Musical Celebration» har blitt svært populær og har trukket til seg flere nye publikummere. Det samme har klubbkonseptet Jassbox med Espen Horne og Erik Holm i spissen hvor det de siste gangene har vært fullt hus – noe som ikke er noen selvfølge for et nytt klubbkonsept i et såpass stort lokale som Victoria er. Navn som Bugge Wesseltoft, Dianne Reeves, Joshua Redman, Solveig Slettahjell, Terje Rypdal og Susanna har også bidratt positivt til publikumsstatistikken.

– Sist publikumsrekord på Victoria ble satt i fjor og da med ca 10 % økning fra året før. I år viser tallene nok en 10 % økning fra i fjor noe vi naturligvis er svært fornøyd med, sier Linda Skipnes Strand fra Nasjonal jazzscene. – Vi håper at trenden skal fortsette og lover et godt høstprogram med blant andre Jøkleba, Conexions-konsert med Jaga Jazzist og Britten Sinfonia, Allan Holdsworth, Elephant9, Kurt Rosenwinkel, Ola Kvernberg, Mike Mainieri Northern Light, Theo Bleckmann og mange flere, avslutter Skipnes Strand.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev