Nyheter

Godt fornøyd MaiJazz

Engasjerte artister, frivillige og publikummere har gjort årets MaiJazz til en av de beste i festivalens historie, heter det i en pressemelding fra MaiJazz idag.

Det har vært stor bredde i årets program, artistene har levert engasjerende konserter med hver sine klare uttrykk. Alt fra funk fra Marcus Miller, en twistpose av en konsert fra Ibrahim Maalouf, rocka jazz fra Hedvig Mollestad trio, nordiske klanger fra Mats Eilertsen, klassisk amerikansk jazz fra Roy Hargrove, rå impro fra Matthew Bourne og Christophe De Bezenac, slentrende jazz fra Stacey Kent, gitartriks fra Allan Holdsworth, kabaretjazz fra Hilde Louise Asbjørnsen, flygelakrobatikk fra Nils Henrik Asheim og Øyvind Dale og soul fra Mighty Sam McClain & Knut Reiersrud.

– I år opplever vi at programmet har appellert til mange, og publikums tilbakemeldinger på de ulike konsertene er svært positive, sier en godt fornøyd festivalsjef Per Hasse Andersen.  – Det er kjekt å se så mange nye ansikter på konsertene, og det lover godt for neste års 25-årsjubileum, fortsetter festivalsjefen.

– I tillegg er det godt å oppleve at publikum er nysgjerrige på nye artister som Ibrahim Maalouf som er et nytt bekjentskap i norsk sammenheng. Rundt 400 publikummere tok turen på denne konserten og det lover godt for fremtidige festivaler. Festivalen er godt fornøyd med årets besøk og vil foreløpig estimere at antall publikummere ligger vel så høyt som i fjor (rundt 11 000), om ikke høyere, men det er fortsatt litt tidlig å anslå dette.

Balanserer  
Godt besøk og flere utsolgte hus gjør at MaiJazz i år balanserer og kanskje også får et positivt resultat. Det er fortsatt litt tidlig for festivalen å komme med et nøyaktig tall, da billettsalgstall fra både Folken, Stavangeren og billettportalen samt dørsalg først må summeres opp.

Neste år feirer MaiJazz 25 år. Det skjer 7.-12. mai 2013.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev