Nyheter

Åpner MaiJazz

Multiinstrumentalist og Farmers Market-sjef Stian Carstensen (bildet) står for den offisielle åpningen av årets Maijazz i kveld, tirsdag 8. mai. Tidligere på dagen blir det barneparade og snorklipping ved Stavangerordfører Christine Sagen Helgø.

Tirsdag 8. mai starter den 24. utgaven av MaiJazz. Tradisjonen tro skal det svinges, danses og synges når de aller minste markerer at årets festival er i gang. MaiJazz har invitert ordføreren til å være med de minste og tyvåpne årets festival med snorklipping.
– Det er de minste som er morgendagens jazzpublikummere, og vi synes det er kjempestas at ordfører Christine Sagen Helgø har tatt seg tid til å komme ned på Domkirkeplassen og klippe snor og synge med alle barna, sier markedssjef Karen Reme-Stigel i en pressemelding.
Etter tyvåpningen blir det jazza parade for de små samt alle skuelystne.

Stian Carstensen åpner MaiJazz
Stian Carstensen er kanskje mest kjent fra bandet Farmers Market som spiller på torsdagen under årets festival.  Farmers Market hadde sin festivaldebut på MaiJazz for 21 år siden. Siden har Carstensen besøkt festivalen jevnlig, og i fjor var han festivalens travleste musiker med hele fire konserter for både store og små.
– Derfor er veldig kjekt at han åpner årets festival, sier festivalsjef Per Hasse Andersen.
Det å bruke musikere til å åpne festivalen er noe MaiJazz har gjort flere ganger tidligere. – Det gir en ekstra dimensjon, fordi det er de som er nærmest musikken, sier Andersen.

Hele MaiJazz-programmet finner du her.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev