Nyheter

Impro for barn på Nattjazz

Det er nå kun tre uker til Nattjazz inntar historisk grunn i Vågsbunnen i Bergen. Tradisjon tro blir det en rekke Bajazz-konserter for hele familien under festivalen.

Bajazz er Nattjazz og Bergen Jazzforums konsertserie for barn, hvor målet er å utfordre like mye som å underholde de små. I år skal blant annet rykende ferske jazzungdommer i Bergen Improstorband Ung komponere en frijazz improsuite. Konserten fremføres sammen med Paradis Big Band – uten noter i full frijazzutfoldelse. Dette finner sted under gatefesten i Skostredet, lørdag 26. mai.  Tanzmacher er et bergensbasert band, bestående av velrenommerte musiker som Øyvind Hegg-Lunde, Stephan Meidell og Eva Pfitzenmaier. Bandet improviserer foran og med barn, og med seg har de også en gruppe dansere som bidrar til showet. I tillegg kommer Hana-brødrene, Espen og Alf Terje, med sin jazzete eventyrforestilling; ”Det var en gang…”. Begge konsertene blir arrangert i Korskirken, på familiedagen mandag 28. mai.

Årets Nordic Music Prize-vinner til Nattjazz
Siste ordinære tilskudd på årets festivalprogram, er de kritikerroste svenskene i Nacka Forum (bildet).  Bandet  entrer hovedscenen lørdag 2. juni, rett før Timbuktu og hele hans Damn! får gleden av å avslutte festivalen. Plateaktuelle Nacka Forum leverer jazz av beste merke, som man både kan lytte på og bevege seg til. Årets Nordic Music Prize-vinner Goran Kajfes leder bandet, som består av knallsterke personligheter i alle ledd.

Se hele programmet for Nattjazz her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev