Nyheter

Viste seg fram på JazzAhead

Solveig Slettahjell (bildet) var sammen med Morten Qvenild blant de norske musikerne som imponerte på JazzAhead forrige helg. Fire norske band og en rekke norske delegater var tilstede på den internasjonale jazzkonferansen i Bremen.

JazzAhead samler bransjefolk fra Europa og resten av verden og er et viktig utstillingsvindu som genererer interesse og etterspørsel. Norge var godt representert i både konsertprogrammet og i messehallen da konferansen gikk av stabelen 19. – 22. april.

 

Norske musikere imponerte
Det unge norske stjerneskuddet Marius Neset imponerte med saksonfonspill sammen med sitt band Golden Xplosion. Solveig Slettahjell & Morten Qvenild overtok deretter scenen på Schlachthof til stor applaus fra det internasjonale publikumet. Kvartetten Fattigfolket gjorde hele to konserter under JazzAhead, og Trondheim Jazzorkester overrasket og begeistret med produksjonen «Sidewalk Comedy».

 

Vellykket konferanse
Hele 29 aktører var tilknyttet den norsk standen i messehallen. Både plateselskaper, management, festivaler, arrangører, musikere og band benyttet seg standen som ble betjent av Norsk jazzforum, MIC og Music Export Norway.  Det var stor trafikk av interesserte aktører fra flere deler av verden, møter ble gjennomført og avtaler inngått. – Alt i alt en meget vellykket konferanse sett med norske øyne, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev