Nyheter

Nytt slipp fra Varangerfestivalen

Veteranen Terje Rypdal og stjerneskuddet Marius Neset (bildet) er begge klare for den 30. utgaven av Varangerfestivalen i Vadsø. På programmet står også Farmers Market, Ensemble Denada, Magnolia Jazzband og Iro Haarla Quintet.

Marius Neset er et ungt talent som er i ferd med å sikre seg plass på den internasjonale jazzhimmelen. Han er ikke mer enn fem og tjue, men har rukket svært mye. I fjor mottok han både SpareBank 1 JazZtipendiat på Moldejazz og Statoil Sildajazzpris 2011. I tillegg ble albumet Golden Xplosion topp tre på på magasinet Jazzwise’s årlige albumkåring. Sist helg imponerte saksofonisten internasjonale delegater på bransjetreffet Jazzahead, og i august kommer han altså til Vadsø for å gi Varangerfestivalen en eksplosiv opplevelse.

Et helt spesielt klangunivers
Gjennom en karriere på snart 50 år har Terje Rypdal etablert sitt klangunivers og sin musikalske estetikk på sin helt særegne måte. Nå i 2012 er både klangen og aggressiviteten i spillet stadig vitalt og nyskapende i den nye kvartetten Legacy.

Halsbrekkende Balkan-boogie
Farmers Market besøkte Varangerfestivalen allerede for 12 år siden. Bandet, som ble dannet i 1991 med utgangspunkt i studentmiljøet på jazzlinja i Trondheim, er denne våren plateaktuell med kritikerroste Slav To The Rhythm.  Det blir «skeive» rytmer, bulgarsk folkemusikk, orientalske skalaer og uendelige improvisasjonsmuligheter utført i et halsbrekkende tempo.

Varangerfestivalen er Nord-Norges største internasjonale jazzfestival og arrangeres i Vadsø 8. til 12. august for 30. gang. Les mer om programmet for Varangerfestivalen her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev