Nyheter

Ny leder for Varanger-festivalen

Maria Utsi (bildet) er ansatt som ny leder for Varangerfestivalen og Vadsø Jazzklubb. Hun overtar jobben etter Kjell Magne Stålsett til høsten.

Maria Utsi har erfaring fra både kultur- og kulturnæringsfeltet, og har de siste fire årene ledet Hermetikken i Vadsø gjennom en vellykket utvikling fra lokal næringshage til nasjonal kunnskapsaktør. Hun har i fire år vært nestleder i styret for Hålogaland Teater og de to siste årene også styremedlem i Vadsø Jazzklubb/Varangerfestivalen. Maria Utsi (31) har dermed styreerfaring fra to av landsdelens absolutt viktigste kulturarenaer.

– Vi har lagt vekt på nettopp hennes brede erfaring fra kulturlivet i landsdelen og hennes ledererfaring, sier styreleder Åge Tom Sivertsen i en pressemelding.

Utsi vil overta ledelsen i en klubb og festival som har 30 års jubileum i år. – Gjennom disse årene har vi oppnådd en solid status med et samlet budsjett på over 5 mill, forteller Sivertsen.
– Dette gir vårt publikum gode konsertopplevelser under selve festivalen andre uka i august, men også gjennom en svært aktiv klubbdrift i løpet av hele året. Med Marias bakgrunn og kompetanse er vi sikre på at hun vil bringe festivalen videre, både gjennom videreføring av festivalens opprinnelige plattform og gjennom nytenkning og utvikling, avslutter Sivertsen.

Utsi kommer opprinnelig fra Tana og er utdannet teaterviter fra Universitetet i Bergen. Hun flyttet i 2007 tilbake til Finnmark og har siden det vært ansatt i Hermetikken Næringshage i Vadsø.

Varangerfestivalen kan du lese mer om her.

Fra forsiden

Maijazz - søndag 5. mai 2024

Eventyrferd på ekte

FESTIVAL: Camilla og Elisabeth er er intet mindre enn dronningnavnene på søndag.

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev