Nyheter

Bestillingsverk til Soddjazz

Komponist og tubaist Daniel Herskedal (bildet) står for årets bestillingsverk til Soddjazz. Verket «Dagen Etter» framføres 25. april, og med seg har Herskedal blant andre Helene Bøksle, saksofonist Marius Neset og Nord-Trøndelag kammerorkester.

Komponisten og tubaisten Daniel Herskedal er utdannet ved Jazzlinja I Trondheim og Rytmisk musikkonservatorium I København. Han har blant annet levert bestillingsverk til Moldejazz og komponert musikk til Rikskonsertene og festspillene i Bergen, og har turnert bredt i Europa, Midtøsten, USA og Russland som utøver. Til åpningen av Soddjazzfestivalen har Musikk i Nord-Trøndelag samlet utøvere som Helene Bøksle, Marius Neset, Sondre Meisfjord, Anton Eger, Olav Kallhovd, Quintus og Nord-Trøndelag kammerorkester til å framføre Herskedal verk.

Storslått og intimt
Til «Dagen Etter» har Herskedal latt seg inspirere av Øyvind Ebbesviks tekster, som er basert på temaer fra livet, på godt og vondt, og hvordan musikk, toner og lyder ofte er nært knyttet til følelser. Herskedal sin musikk er beskrevet som både melodisk og symfonisk. Dette er første gang han skriver musikk til norske tekster. Både tradisjonsmusikk, minimalisme og jazz er hørbare inspirasjonskilder i et særegent uttrykk, som spenner fra det storslåtte til det intime.

Soddjazz, Inderøy kulturhus, 25. april (festivalåpning) og Nærøy kulturhus, Kolvereid, 26. april.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev