Nyheter

Soddjazz slipper årets program

LiveLien (bildet) åpner Soddjazz som arrangeres på Inderøy fra 25. til 29. april. Årets festival har fokus på nytolkninger av jazzrepertoaret, utforskning av duoformatet og kontrabassens muligheter.

Soddjazz er Nord-Trøndelags eneste rene jazzfestival, og i løpet av atten arrangementer har festivalen som mål å vise fram et rikt og variert program for alle som vil finne ut hvor jazzen står i dag.

Nytolkninger av jazzrepertoaret
Festivalen har siden starten i 1995 hatt fokus på nyskapende og moderne jazz. Årets festival har plukket ut noen band som jobber med nytolkninger av jazzrepertoraret. LiveLien, med vokalisten Live Maria Roggen og pianisten Helge Lien, åpner festivalen. Senere i uka kommer vokalisten Kirsti Huke med pianisten Vigleik Storaas. Begge duoene tolker og utvider det klassiske jazzrepertoaret med sine nyskapende arrangementer og lekne tolkninger.

Flere duoformat
Festivalen viser også fram andre spennende duoer. Jenny Hval kommer og gjør en konsert sammen med gitaristen Håvard Vold, og Inderøyas egen Eirik Hegdal skal gjøre en unik duokonsert med pianolegenden Jon Balke. Festivalens eneste internasjonale innslag i år er en konsert hvor impropianisten Magda Mayas møter slagverkeren Tony Buck i fri improvisasjon.

Bass- og ungdomsfokus
Solokonserter med kontrabass er ikke standard selv på Soddjazz, men i år blir det dobbel dose. To av Norges mest profilerte jazzbassister har solokonsert på Nils Aas kunstverksted. Michael Francis Duch er Norges eneste doktor i friimprovisasjon på kontrabass, mens Ole Morten Vågan er en av de mest etterspurte bandmusikere i Norge for tiden. I år spiller begge solokonserter under Soddjazz.
Programmet for øvrig preges av ungdomsprofilen som Soddjazz har hatt de siste årene. Nye, unge band som Cortex og Hanna Paulsberg Consept er ukjente for mange, men er allerede blitt kritikeryndlinger. Ungdomsprofilen gjenspeiles også i at det er mange konserter med mindre etablerte musikere, studentband og unge talenter i løpet av festivalen.

Soddjazz arrangeres fra 25. til 29. april på Straumen i Inderøy.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev