Nyheter

Sjangerbredde og lokalt fokus

Årets Maijazzprogram er nesten komplett og festivalen kan blant annet avsløre at saksofonist Kjetil Møster spleises med bergensrapper Lars Vaular og at Hilde Louise Asbjørnsen inntar Stills Scene. Den nylig avdøde jazzmusikeren Eivind One Pedersen hylles av Stavanger Brass Band med Mathias Eick.

«Rap-yndling i møte med improgigant, nyskrevne messingklanger, kraftfulle lokale uttrykk, impro-enere fra England, en funklende norsk jazzdiva, ørkenens Patti Smith, tradisjonstro ungdom og konserter for de minste.» Slik beskriver Maijazz årets program i en pressmelding.

Norges rap-yndling i unikt møte med improgigant
MaiJazz har spleiset bergensrapperen Lars Vaular med den prisbelønnede jazzmusikeren Kjetil Møster i et helt nytt samarbeidsprosjekt, hvor Vaulars suggererende og dansbare miks av rap og elektronikabeats åpnes opp for lengre improvisatoriske strekk à la Møster. Vaulars band utvides med Møster på saksofon og elektronikk, Frode Flatland fra bandet Ungdomskulen på bass, samt en blåserekke bestående musikere med lokal forankring; Inge W. Breistein (saksofon), Simen Kiil Halvorsen (trompet) og Dominique Brackeva (trombone).


Hilde Louise Asbjørnsen for første gang
MaiJazz presenterer for første gang Hilde Louise Asbjørnsen og det skjer på Stills Scene – et retrolokale som garantert kler den funklende jazzdivaen. Jazz-chanteuse Hilde Louise Asbjørnsen gikk seirende ut av NRKs storsatsing ”Maestro”, og parallelt var hun aktuell i den kvinnelige hovedrollen i Mel Brooks-musikalen ”The Producers” – en rolle hun fikk Komiprisen for. Og er aktuell med sitt syvende album til høsten. Hilde Louises siste jazzutgivelse ”Divin’ At the Oceansound”, har mottatt godord i fleng.

Spesialskrevne nye messingklanger og en hyllest til Eivin One Pedersen
På MaiJazz presenterer trompetist Mathias Eick nyskrevet musikk til Stavanger Brass Band, som er godt kjent i jazzlandskapet gjennom MaiJazzsamarbeid med utøvere som Jan Magne Førde, Bugge Wesseltoft, og ikke minst nylig avdøde jazzmusiker Eivind One Pedersen. MaiJazz og Stavanger Brass Band ønsker å hylle Eivin One Pedersen på konserten med framføring av hans verk ”Ein med alt” komponert for Stavanger Brass Band til MaiJazz i 1995.

Hindi Zahra med urban world music
MaiJazz sin world music-tradisjon videreføres når marokkanske Hindi Zahra gjester festivalen. Hun kalles ørkenens Patti Smith og Afrikas Billie Holiday  og er bosatt i Paris. I 2010 ga hun ut debutalbumet ”Handmade” på Blue Note, og på rekordtid klatret hun raskt opp på det musikalske stjernebarometeret. Samme år gjestet hun Skavlan, og låta ”Beautiful Tango” klatret på spillelistene.  Hindi Zahra presenterer musikk med preg av orientalske influenser, gammel jazz, ska, ørkenblues og folk.

Britisk impro
Med sin oppfinnsomme, trassige og utforskende musikalske tilnærming har denne Leeds baserte duoen satt sine tydelige spor på den britiske jazzscenen. Saksofonist Christophe de Bezenac er kjent som en av de tre jazzterroristene i TrioVD, og i pianist Matthew Bourne har han funnet en perfekt kompanjong.

Maijazz arrangeres 8.-13. mai 2012. Les mer om probrammet her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev