Nyheter

Vossa Jazz innleder påsken

Palmehelga er det klart for den 39. utgaven av Vossa Jazz. Festivalen presenterer som vanlig et bredt program med blant annet årets bestillingsverk fra Karl Seglem og urframføring av Gunhild Seim (bildet) sitt verk Story Water.

Som spor er navnet på Karl Seglems bestillingsverk for årets Vossa Jazz. Verket er en videreutvikling av Seglems musikalske landskap, world-jazz, blant annet fra hans kritikerroste album Ossicles fra 2010. Med seg til festivalen har Seglem et håndplukket ensemble med Sigrid Moldestad og Håkon Høgemo på hardingfeler, Lars Jakob Rudjord og Andreas Ulvo på tangenter, Stefan Bergman på bass og gitar, og Kåre Opheim på trommer og perkusjon. Konserten vil få et visuelt bakteppe av fotograf Oddleiv Apneseth og lys- og bildedesigner Tord Knutsen. Urframføring i Vossasalen på Park Hotel Vossevangen lørdag 31. mars.

Nytt verk fra Gunhild Seim
I tillegg til bestillingsverket har Vossa Jazz en rekke spennende samarbeid med andre musikere, og trompeter Gunhild Seim er blant disse. Som en del av miljøet rundt det spenstige Kitchen Orchestra, i tillegg til sin egen kvartett Time Jungle, har Seim skapt hybrider mellom populærmusikk og kreativ musikk, mellom det kjente og det ukjente. Story Water er en musikalsk fantasi inspirert av tekster om drømmene og døden sine univers. Vokalist Trym Bjønnes opptrer i tett samspill med Seim og noen av Norges fineste improvisasjonsmusikere. Verket fremføres på Fraktgodsen fredag 30. mars.

Lovende unge jazzmusikere
Under Vossa Jazz kan publikum stifte bekjentskap med noen av landets mest lovende unge jazzmusikere. Duplex og Bodvar Tornes Trio møtes til duell når den første av fire innledende runder i Jazzintro 2012 går av stabelen lørdag 31. mars. Ett av bandene går videre til finalen på Moldejazz for å kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2012. Dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene, i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner. De tre siste finaleplassene avgjøres under Maijazz, Nattjazz og Kongsberg jazzfestival.

Se hele programmet for Vossa Jazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev