Nyheter

Cassandra Wilson til Nattjazz

Torsdag 31. mai er det duket for en av jazzens store stjerner på Nattjazz. Tjuefire år etter sitt første besøk returnerer den amerikanske sangerinnen Cassandra Wilson til Nattjazz, og inntar festivalens nye hovedscenen Kaien.

– Cassandra Wilson er en artist av vår tid med solid forankring i en rekke musikktradisjoner. Fra debuten med «Point of View» i 1985 har jazzen alltid stått i sentrum, men på scenen tar hun like ofte for seg populærkulturens låtmateriale og beveger seg fritt mellom folk, blues, Neil Young-låter og mye mer. Med et solid band i ryggen kommer endelig Mississippi-sangeren tilbake til Bergen og Nattjazz. På høy tid vil nok mange påstå, sier Nattjazz i en pressemelding.

Cassandra Wilson har et tjuetalls utgivelser bak seg  og har mottatt to Grammypriser. På Nattjazz sin nye hovedscene Kaien i Østre Skostredet, kan 1500 publikummere få oppleve jazzdivaen.

Flere nye navn på programmet
Nattjazz slipper flere nye navn i dag. På åpningsdagen 23. mai, spiller det sjangeroverskridende bandet JUJU.  Duoen bak prosjektet består av den britiske gitaristen Justin Adams og gambiske Juldeh Camara, en av verdens fremste traktører av riti, en fiolin med kun én streng. Justin Adams har på sin side jobba med legender som Robert Plant, Brian Eno og Peter Gabriel, og som produsent for det maliske ørkenbluesbandet Tinariwen. Søndag 27. juni gjør Bugge Wesseltoft en eksklusiv solokonsert i Korskirken. Den norske trioen Needlepoint returnerer også til årets festival lørdag 26. mai, med seg har de ny plate spekket med rocka jazz og utagerende gitarspill fra Bjørn Klakegg.
I tillegg er Hayden Powell (UK/N), 1982 feat. BJ Cole (N/UK), Andtrax, Moskus, Agba-Land, Trespass Trio feat. Joe McPhee (N/S/US), Jupiter med Jonas Kullhammar (N/S) og Tonbruket (S) klare for Nattjazz.

Se Nattjazz sin hjemmeside for fullt program.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyheter

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev