Nyheter

Spennende musikalsk møte på OsloJazz

Tord Gustavsen Kvartett har invitert med seg en av landets mest markante vokalister, Susanna Wallumrød (bildet), til premieren på et nytt, spennende prosjekt under Oslo Jazzfestival 2012.

Prosjektet beskrives som en unik meditativ musikalsk dialog, hvor konserten tar utgangspunkt i instrumentalmusikk av Tord Gustavsen satt sammen med miniatyraktige vokalstykker som han har komponert til tekster fra Midtøstens sufipoesi i engelsk gjendiktning. Kvartettens eksisterende repertoar vil oppleves i nye perspektiver gjennom møtet med de vokale mantraene, og stoffet skal bindes sammen til en helhetlig musikalsk reise med sømløse overganger. Satsene som Susanna Wallumrød skal synge, er tidligere gjort med sangerne i Trio Mediaeval og Tord Gustavsen Trio.  – Dette uttrykket kan ikke bli annet enn perfekt for Gustavsens lyriske spill og Wallumrøds stemme, sier Oslo jazzfestival i en pressemelding.

Tre norske i nytt festivalslipp
I tillegg til premieren med Tord Gustavsen Kvartett og Susanna Wallumrød, kan Oslo Jazzfestival i dag avsløre to andre norske navn på plakaten; Karin Krog & Bengt Hallberg samt Trondheim Jazzorkester med Stian Westerhus. Sistnevnte stiller med bestillingsverket Ripples, raptures and disbelief som ble urfremført til stormende jubel under Moldejazz i fjor. Stian Westerhus´ versjon av Trondheim Jazzorkester minner lite om et tradisjonelt jazzorkester. Med utgangspunkt i platen Pitch Black Star Spangled skrev Westerhus ny musikk til en besetning som passet den sønderslitte blandingen av sjangre Westerhus beveger seg innenfor.

Karin Krog og Bengt Hallberg er nasjonalskatter innen skandinavisk jazz. Under Oslo Jazzfestival i fjor møttes de igjen etter nærmere 30 år. Det var stor publikumsinteresse, og konserten på Nasjonal jazzscene ble raskt utsolgt. I år inntar duoen Universitetets aula hvor det er plass til enda flere publikummere.

Se programmet for Oslo Jazzfestival 2012 her.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev