Nyheter

Samstemt innspill

De seks Samstemt!-organisasjonen leverte i forrige uke sitt innspill til statsbudsjettet for 2013. Politikerne fikk med seg organisasjonenes felles prioriteringer inn i regjeringens budsjettkonferanse som startet 11. mars.

– De siste årene har det skjedd flere strukturelle endringer for det rytmiske musikkfeltet, både
gjennom Kulturløftet I og II, samt i kjølvannet av St.meld. nr 21 (2007-2008) «Samspill». Det er likevel fortsatt nødvendig med videreutvikling gjennom å øke eksisterende tilskuddsordninger. Det må også arbeides for forutsigbarhet for de ulike aktørene, og ikke minst for kunstnernes levekår, står det å lese i Samstemt!s innspill til statsbudsjettet for 2013.

Samstemt! har samlet seg om fire hovedprioriteringer som innspill til statsbudsjettet for 2013:
• Anstendige levekår for utøvere, musikere og artister
• Fortsatt satsing på helårsarrangørene, og mer langsiktighet i festivalstøtten
• KOMP – fokus på kompetanseheving i alle ledd
• Publiseringsstøtte – styrking og profesjonalisering av fonogramproduksjon

Syvende innspill til statsbudsjettet
Samstemt! startet opp våren 2004 etter at musikkorganisasjonene ble direkte oppfordret av kulturpolitikere til å stå samlet om felles krav. Siden har Samstemt! levert innspill til statsbudsjettene og laget utredninger på oppdrag fra Kulturdepartementet.
Inspillet til statsbudsjettet for 2013 er nummer syv i rekken av Samstemt!dokumenter. Tallene er oppdatert fra tidligere innsendte innspill i forhold til hvor det rytmiske musikkfeltet står i dag.
Samarbeidet Samstemt! består av musikkorganisasjonene Fono, FolkOrg, Norsk jazzforum, Norsk Rockforbund,GramArt og Ny Musikk.

Hele Samstemt!s innspill til statsbudsjettet 2013 kan du lese her.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev