Nyheter

På turné med trompet og treverk

I april legger Arve Henriksen ut på en lengre Norges-turné i regi av Rikskonsertene. «Tidssoner for trompet & treverk» er nyskreven musikk fra Henriksen, og med seg har han denne gangen en strykekvartett.

I dette prosjektet har Arve Henriksen fått frie tøyler til å skrive ny musikk i samarbeid med musikerne i strykekvartetten – som han har håndplukket fra ”øverste hylle” til Tidssoner for trompet & treverk . Det å spille med en strykekvartett er en idé trompetisten har båret på lenge. Det har tatt mange år å finne fram til et strykekonsept som han føler seg hjemme i, og når endelig alle brikker falt på plass, var det med musikere han tidligere har spilt med i ulike settinger.

– Musikken skapes i møtene mellom musikerne og menneskene rundt dem – i fortid, nåtid og framtid. Tidssoner og konstellasjoner er avgjørende for hva publikum får høre, sier Arve Henriksen i en pressemelding fra Rikskonsertene.

Arve er musikeren alle ønsker å jobbe med. Han har den ærefulle merkelappen ”en av norsk jazz’ mest særpregede stemmer”, med sin helt personlige og unike behandling av toner og musikk. Etter å ha medvirket på mer enn hundre plateutgivelser er han en av landets mest framtredende og etterspurte trompetister, både i Norge og internasjonalt.

Turné:
11.04 ARENDAL – Arendal kulturhus, Lille torungen
12.04 OSLO – Nasjonal jazzscene, Victoria
13.04 TRONDHEIM – Dokkhuset Scene
14.04 SKIEN – Ibsenhuset
15.04 STAVANGER – Folken
17.04 SORTLAND – Sortland Jazz- og viseklubb
18.04 BODØ – Sinus
19.04 MOLDE – Bar Alex
20.04 ØRSTA – Ørsta kulturhus
22.04 MOSS – Moss kirke- og kultursenter
24.04 HARSTAD KULTURHUS – Lillesalen
25.04 KONGSBERG – EnergiMølla
26.04 BÆRUM – Kulturhus amfi
31.05 BERGEN – Korskirken (Nattjazz)

Fra forsiden

Jazzfest Trondheim - fredag 10. mai 2024

Sondre og Elin tenner lys

FESTIVAL: Den gode artistiske bredden i Jazzfest setter preg på enda en dag i Trondheim by.

Now's the time

NTT 250: Jazz og omegn fra A til Å

Remsa feirer jubileum med et hendig oppslagsverk i digital remseform over alt vi har skrevet om siden høsten 2018 - inkludert en guide til nyttige ord og uttrykk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev