Nyhet

23 nye Nattjazz-artister

Jazzens nye førstedame, bassist Esperanza Spalding, er ett av de tjuetre nye navnene Nattjazz offentliggjør i dag. I tillegg kommer blant andre Kurt Elling, John Patiucci og Richard Bona.

Den 25. mai kommer stjernebassisten Esperanza Spalding til Nattjazz. 27-åringen har allerede gitt ut tre kritikerroste album, og i 2011 var hun første jazzmusikeren noensinne som mottok den gjeve Grammy-prisen for beste nye artist.  Barack Obama er selvutnevnt fan og Spalding har spilt i Det hvite hus flere ganger, samt på Nobelkonserten i 2009. På Nattjazz stiller hun med sin ferske plate, «Radio Music Society», som kombinerer dansbar funk og popmusikk med oppfinnsom jazz og verdensmusikk.

En annen gjenganger på Grammy-utdelingene er amerikanske Kurt Elling. Han har vært nominert hele ni ganger og vant endelig i 2010. Elling omtales gjerne som verdens fremste mannlig jazzvokalist, på Nattjazz kan han oppleves på åpningsdagen sammen med sin velrenommerte kvartett.

Søndag 27. mai inviterer festivalen til en festdag for Bergens Zappa-elskere. Da står The Grandmothers of Invention på scenen, med fire medlemmer fra Frank Zappas legendariske backingband, The Mothers of Invention. I tillegg står sterke utenlandske navn som John Patiucci, Richard Bona og ikke minst kompromissløse The Bad Plus på årets festivalprogram.

Eliten av norsk jazz
I konseptet Bugge N’ Friends, har Bugge Wesseltoft håndplukket venner og forbilder til sitt nye band. Resultatet er et multinasjonalt stjernelag som viderefører hans unike blanding av akustisk jazz og elektroniske beats. Silje Nergaard har alltid hatt en egen evne til å gjøre jazzmusikk tilgjengelig for ett bredt publikum. Etter utallige konserter i inn- og utland er hun endelig tilbake i Bergen, mandag 28. mai. Tord Gustavsen har ligget på toppen av både VG-lista og amerikanske Billboard, og solgt til gull for platene med trioen sin. Nå er Gustavsen på plass med ny kvartett og ny plate med navnet ”The Well”.
31. mai står Arve Henriksen på scenen og fremfører verket; Tidssoner for trompet og treverk. Samme kveld er Farmers Market også på plass, et av landets fremste og morsomste liveband.

Sjekk hjemmesiden til Nattjazz for mer informasjon om årets program.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev