Nyhet

Dianne Reeves til Molde i mars

I mars er det duket for to store jazzkonserter i Molde. En av verdens største nålevende jazzvokalister, Dianne Reeves, besøker Bjørnsonhuset 21. mars. Kvelden før spiller den anerkjente pianisten Craig Taborn med sin trio på Bar Alex.

Disse to konsertene markerer et forsterket samarbeid mellom Moldejazz og byens jazzklubb, Storyville Jazz Club. Ambisjonene er at man noen ganger i semesteret skal presentere nasjonal og internasjonal jazz av ypperste klasse i Molde. – Dette er hva publikum kan forvente å møte når begge flytter sine arrangement inn i kulturbygget PLASSEN, heter det i en pressemelding.
Samarbeidet er gjort mulig gjennom tilskudd fra Kulturdepartementet og Sparebank 1 SMN.

Stor stemme
Dianne Reeves er en av vår tids virkelig store stemmer innenfor jazzen. Hun har fått Grammy for Best Jazz Vocal Performance for sine tre siste plater, den første prisen også for beste vokal uansett sjanger. Reeves er inspirert av mange og varierte aspekter av vokalbruk. Hun har et sterkt fortellerinstinkt, en virtuositet og et improvisasjonstalent som kan ta pusten fra de fleste. Dianne Reeves har horder av fans og har fått enorm anerkjennelse fra kritikere og publikum over hele verden. Hun var i Molde sist sommer som en del av ”Sing the Truth”.

Høydepunkt i Storyville-programmet
Craig Taborn Trio er et av høydepunktene i vårens program på Storyville Jazz Club i Molde. Den anerkjente pianisten Craig Taborn samarbeider med de beste på ”Downtown”-scenen i New York. Til Molde har han med seg et stjernelag bestående av Gerald Cleaver og Thomas Morgan.

Billetter selges fra 14. februar på Billettservice.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev