Nyhet

Jazzvåren i Stavanger

Konsertsesongen på Stavanger Jazzforum åpnet i forrige uke med Zanussi 13. Vårprogrammet byr ellers på lokale, nasjonale og internasjonale artister både for store og små. Saksofonisten Kenny Garrett (bildet) spiller med sin kvartett 3. mars.

Stavanger jazzforum offentliggjorde allerede før jul at den amerikanske gitarhelten Larry Carlton gjester Folken med sin kvartett i februar, og at legendariske McCoy Tyner legger turen til Stavanger sammen med sin trio og saksofon-esset Joe Lovano. Nå kan klubben også legge til saksofonisten Kenny Garrett, som  fikk sitt store gjennombrudd som medlem i Miles Davis sitt siste band, på lista over store internasjonale navn denne sesongen.

To sterke lokale kvinnelige artister
Både Randi Tytingvåg og Elin Furubotn slipper i vår nye plater. Furubotns plate er allerede sluppet til gode kritikker og om ikke lenge følger Randi Tytingvåg opp. Den 15. februar kan du høre Elin Furubotn på Skur 2, og 22. mars er det duket for Randi Tytingvågs slippkonsert i Teaterhallen.

Nasjonale jazzikoner
Både Tord Gustavsen og Arve Henriksen har gjort seg bemerket på den internasjonale jazzscenen. Begge har gitt ut plater på ECM, og nå er de klare med nye prosjekter. Tord Gustavsen har revitalisert sitt ensemble i kvartettform og slipper i disse dager albumet ”The Well”.  Det kan oppleves i St. Petri kirke 10. mars. Arve Henriksen har på sin side fått frie tøyler fra Rikskonsertene til å lage et drømmeprosjekt. Til dette prosjektet har han plukket ut sine favorittstrykere som medspillere. Prosjektet har fått tittelen ”Tidssoner for trompet og treverk”. Med Arves særpregede trompetspill som musikkens kjerne byr musikerne på en blanding av svensk og norsk folkemusikk ispedd elementer av samtidsjazz og improvisasjon på Folken 15. april.

Fortsetter med tilbudene Små Blå og Blå Trå
Stavanger jazzforum har denne våren tre Små Blå-barnekonserter på plakaten. En søndag i måneden er det nemlig konsert for de minste. Først ut er Tullekattesnutene Kirsti Huke og Siri Gjære 5. februar. Detter får klubben besøk av Rasmus & Verdens Beste band som blant annet har vunnet Spellemanspriser i kategorien for barneplater. Sist ut er det de to lokale Hana-brødrene (Espen Hana og Alf Terje Hana) som ønsker å gi barn i alle aldre en jazza eventyrforestilling.

Konsert- og workshopserien Blå Trå får besøk av inspirerende musikere som både byr på konsert og Workshop. Først ut er Jon Balke og senere i vår følger Paolo Fresu & Subtrio opp. Det blir også konserter med unge talentfulle studenter utover våren.

Se hele vårprogrammet på Stavanger Jazzforum her.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev