Nyhet

Grenseløst improprosjekt

Over en toårsperiode skal 300 improviserte konserter arrangeres i storbyer over tre kontinenter. I kunstprosjektet “300 acting spaces” er Oslo første by ut, og på programmet står navn som Supersilent, Biosphere, Lasse Marhaug, Jan Bang, Maja Ratkje (bildet) og Per Zanussi.

300 acting spaces er et musikk- og kunstprosjekt bestående av totalt 300 improviserte konserter i perioden 2012 til 2014. Konsertene vil foregå i Oslo, Berlin, New York, Beijing og Tokyo med ledende musikere innenfor fritt improvisert elektronika, jazz og samtidsmusikk på hvert sted. Oslo er første by ut og har en andel av 100 konserter med start i februar i 2012.  I Norge inkluderer konsertserien kjente og respekterte artister som blant annet Supersilent, Biosphere, Lasse Marhaug, Jan Bang, Maja Ratkje, Per Zanussi for å nevne noen.

Interaktivt musikk- og kunstprosjekt
300 acting spaces vil være en åpen arena for musikere og visuelle artister. Gjennom hele prosjektet vil det fokuseres på å utvikle en gjennomgående diskusjon og utveksling mellom kunstnerne og publikum via alle tilgjengelige plattformer på nettet. Alt av musikk, video og empirisk data vil være tilgjengelig for andre kunstnere, observatører, forskere og annet interessert publikum.
Konsertene i Oslo finner sted i et stort rom på Sørenga (Bjørvika), som er sponset av Sørenga Utvikling KS. Konsertene er åpne for publikum og de vil kunne streames via nett (lyd og bilde) i samarbeid med Vimeo og SoundCloud.

Norsk initiativ
Initiativtager Alex Gunia er en jazz- og elektronikamusiker, som ved siden av å være artist, underviser ved Musikkhøgskolen i Oslo. 300 acting spaces ledes av Gunia, sammen med Grappa Musikkforlag AS, Norges Musikkhøgskole, MIC, Norsk kulturråd, FFUK og soundcloud.com.

300 acting spaces
16.februar 2012 (Kick off):
-Maja Ratkje
-Lasse Marhaug
-Kristoffer Lislegård
-Alex Gunia

17.februar 2012 (Kick off):
-Kjetil Møster
-Alex Gunia

10.mars 2012 (offisiell åpning):
-Supersilent
-Remixer team (tba)

Konsertsted er Sørenga (ved Sørengakaia) og konsertstart alle dager er kl. 19:30.

Fra forsiden

Nyhet

Jazzprogrammet på Canal Street

Rymden, Arild Andersen Group og Hot Club de Norvège er blant bandene på jazzprogrammet til festivalen Canal Street i Arendal som åpner 24. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev