Nyhet

Stringswinghelg i hovedstaden

Det er igjen klart for stringswingentusiastenes årlige høyedpunkt. Djangofestivalen på Cosmopolite kan 20. og 21. januar by på internasjonale stjerner som Aurelièn Trigo (bildet), Pierre Manetti Trio, Adrien Moignard Trio og selvfølgelig Hot Club De Norvège.

Den legendariske gitaristen Django Reinhardt har blitt feiret med egen festival hvert år siden 1980. Festivalen har utvilsomt hatt stor betydning for stringswingtradisjonen i Norge, men også vært en inspirasjon for liknende festivaler i andre land. Det er nå Djangofestivaler i mer enn 60 land, og den norske festivalen er verdens eldste.

Djangofestivalen arrangeres i år for 33. gang, og her finner du programmet for årets festival.

Virtuos gitarist
Django Reinhardt (1910 – 1953) var en fransk jazzmusiker kjent for virtuos sigøynerjazz. Han regnes som en av jazzens mest innflytelsesrike artister og er en av jazzens første gitarsolister. Django Reinhardts første utgivelse var på banjo (1928). Etter å ha blitt alvorlig brannskadet, endret han til gitar, med en unik stil som omfattet de tre gjenværende brukbare fingre på sin venstre hånd. Fra 1934 var han med på flere turneer (bl.a. Carnegie Hall) og utgivelser med Quintette du Hot Club de France, med Stéphane Grappelli fiolin, broren Joseph Reinhardt gitar, Roger Chaput gitar og Louis Vola bass.Reinhardt var en av jazzens storheter, og spilte med Coleman Hawkins, Benny Carter, Rex Stewart og Louis Armstrong.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev