Nyhet

Svingende jazz i oljebyen

TradJazzWeekend i Stavanger er en av få festivaler i landet som fokuserer på den tradisjonelle jazzmusikken. Torsdag 19. januar inviterer festivalen til en firedagers svingende musikkhistorisk reise.

”From Ragtime to Our time” er en god beskrivelse på årets TradJazzWeekend som arrangeres for 17. gang 19.-22. januar. Beskrivelsen har festivalen lånt av ett av årets høydepunkter, nemlig konserten med Karin Krog og Morten Gunnar Larsen «Ragtime in our Time». I år utvides og tøyes det tradisjonelle aspektet når festivalen inviterer til en svingende musikkhistorisk reise fra ragtime, via fransk string swing og chanson, over til dixieland, videre til orgelsving, et stopp i den dansbare cubanske musikktradisjonen over til en hyllest til Nina Simone, videre til second line og funk, og så tilbake til starten direkte fra New Orleans.

Hardstsvingende åpning
The Real Thing, et av Norges mest velkledde band har opparbeidet seg en solid fanskare, også utenfor jazzmenigheten. Etter saksofonist Sigurd Køhns bortgang i 2004, lå The Real Thing på is i noen år. I 2010 ble bandet gjenforent med tre gamle og ett nytt medlem, og i 2011 ga de ut albumet med den treffende tittelen, Back On Track. På åpningen av TradJazzWeekend har de med seg trompetist Kåre Nymark jr.

Musikalsk historiefortelling “Ragtime to Our time”
To av våre mest anerkjente jazzmusikere har slått seg sammen i en duo hvor musikalsk historiefortelling og respektfull tolkning av jazzens repertoar står i sentrum. Fredag 20. januar inntar de Stills Scene – en ny scene for TradJazzWeekend. Karin Krog og Morten Gunnar Larsen er viden kjent for sine sentrale bidrag til norsk jazzhistorie. De har hver sin selvstendige karriere og historie, og ganske forskjellig bakgrunn, men møter hverandre i evnen til å tolke gammel musikk samtidig som de tilfører eget uttrykk på unikt vis. Repertoaret består av originale ragtime-komposisjoner og beslektet nyskrevet materiale, samt karibisk musikk og enkelte komposisjoner fra Fats Wallers repertoar. Fra scenen forteller de to artistene historier fra jazzens barndom og frem til i dag, og gir publikum en helaften med klassisk jazz.

Se hele programmet for TradJazzWeekend her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev