Nyhet

Ung trommis på NRK Super

Torsdag 12. januar viser programmet Megafon på NRK Super et portrett av den 12 år gamle jazztrommisen Christine fra Improbasen i Kråkstad.

Christine forteller til NRK Super at mangelen på korps i kommunen var årsaken til at hun havnet i jazzimprovisasjonsgruppen Improbasen i Kråkstad. Men den 12 år gamle jazztrommisen er godt fornøyd med utfallet og sier at jazz gir rom for å kunne spille fort, sakte og bruke fantasien.
– Når man spiller jazz, har man et frirom og man kan spille hva man har lyst til, forteller Christine til NRK Super.

Christine har spilt trommer i Improbasen siden hun var 10 år. «Megafon» har fulgt henne over en periode, og presenterer et portrett av den unge jazzmusikeren.

En fantastisk opplæringstilbud for barn og unge
Improbasen holder til i Kråkstad samfunnshus, der det er etablert et Barnas jazzhus. Improbasen driver systematisk opplæring i improvisasjon, med særlig vekt på jazz for brukere mellom 9 og 18 år. Improbasen har flere samspillgrupper, og felles for alle er at samtlige utøvere på alle nivåer står fram og spiller improviserte soloer med rak rygg. Resultatene har fått stor oppmerksomhet i norske fagmiljøer, og Improbasen opplever en strøm av landets fremste jazzmusikere som vil instruere på Improbasen mellom turnéene.

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev