Nyhet

Nytt album fra Tord Gustavsen

En av Norges mestselgende jazzartister, pianist Tord Gustavsen, slipper nytt album i februar. Dette er Gustavsens femte album for tyske ECM, og ECMs Manfred Eicher står som produsent for albumet som er innspilt i Rainbow Studio i Oslo.

Pianist og komponist Tord Gustavsen er en av Norges mestselgende jazzartister, og har et stort publikum både her hjemme og utenfor landets grenser.  Hans album “The Ground” fra 2005 solgte til gull i Norge og ble det første instrumentaljazzalbumet som toppet VG-lista. Det samme albumet har også solgt 15 000 i Tyskland. Tord har utenom sine egne band også spilt med flere av Norges fremste vokalister, som Christel Alsos, Kristin Asbjørnsen, Solveig Slettahjell og Silje Nergaard.

Lanseringsturné
På det nye albumet som har fått navnet “The Well”, fortsetter Tord Gustavsen samarbeidet med flere av musikerne som også spilte på Spellemannvinnende “Restored, Returned” fra 2009; saksofonist Tore Brunborg, bassist Mats Eilertsen og trommeslager Jarle Vespestad. Tord Gustavsen og kvartetten vil gjøre turnéer både i Norge og England i forbindelse med lanseringen av det nye albumet. 18. Mars spiller de i Queen Elisabeth Hall i London.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev