Nyhet

Norsk på Jazzahead

Trondheim jazzorkester (bildet), Marius Neset, Solveig Slettahjell/ Morten Qvenild og Fattigfolket skal alle spille på bransjefestivalen Jazzahead i april neste år.

Bransjetreffet Jazzahead vokser seg stadig større og har blitt en av de viktigste møteplassene for jazzfolk verden rundt. For 2012 var det femti prosent flere søker til konsertprogrammet enn tidligere. Det var 265 band fra 27 forskjellige land som søkte om plass i festivalprogrammet som rommer 36 showcaser. – En spennende utfordring for jurymedlemmene, sier Jazzahead i en pressemelding.

Utstillingsvindu
Norge blir representert ved Marius Neset, Trondheim jazzorkester, Solveig Slettahjell/Morten Qvenild og Fattigfolket. Trondheim Jazzorkester skal framføre Eirik Hegdals produksjon «Sidewalk Comedy» som ble urframført på Vossa Jazz i fjor. – TJO er i ferd med å presse seg inn i det internasjonale markedet. Med denne showcasen forventer jeg at vi får ytterligere spillejobber, sier daglig leder i Midtnorsk jazzsenter, Bjørn Willadsen, til Adresseavisen i dag. Jazzahead samler bransjefolk fra hele verden og er et viktig utstillingsvindu som genererer interesse og etterspørsel.

Felles norsk stand
Jazzahead, som neste år arrangeres 19. – 22. april, har de siste årene seilt opp til å bli en av de viktigste møteplassene for jazz i Europa. Som de tre siste årene har Norsk jazzforum og Music Export Norway invitert norske aktører til å delta på en felles norsk stand.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev