Nyhet

Trio på slippturné

Improvisasjonstrioen Parallax slipper sin andre utgivelse i januar 2012. Trioen skal i forbindelse med plateslippet turnere i Norge, Spania og Brasil, og først ut er Ålesund, Oslo og Moss.

Albumet «Krutthuset» som slippes på PLING Records over nyttår, er innspilt i et gammelt krutthus i Maridalen i Oslo. Huset fungerer som atelier for kunstnerene Sverre og Vera Wyller, og i tillegg til å ligge idyllisk til i Oslomarka har det flott akustikk. Krutthuset ble valgt både for å inspirere og for å sette sitt særpreg på musikken, og det er kun naturlig klang fra lokalet på innspillingen.  Plata ble spilt inn på en kald høstdag uten annen oppvarming enn en gammel jøtulovn som man kan høre knitringen fra i bakgrunnen på opptakene.

Etablert på den europeiske improvisasjonsscenen
Parallax henter inspirasjon fra ulike improvisasjonstradisjoner, folkemusikk og samtidsmusikk, og det er samspillet som står i sentrum, uavhengig av dogmer, lydmateriale og referanser. Denne åpne tilnærmingen gir bandet en egen sound med bred appell, og gjennom høy aktivitet med omfattende turnering i Europa og Asia har de slått seg opp til å blitt et navn på den europeiske improvisasjonsscenen. Parallax består av Stian Omenås på trompet og diverse, Are L Kolbeinsen på gitar og Ulrik Thorsrud på trommer/perkusjon.

Miniturné før jul
I forbindelse med plateslippet skal Parallax turnere i Norge, Spania og Brasil. Aller først blir det en miniturné i Norge fra 8. – 10. desember. Under konserten vises stemningsfulle lysbilder fra skogen og området der platen er spilt inn.

Torsdag 8.des kl.1930 – Kube, Ålesund
Fredag 9.des kl.2000 (gratis) – Biermannsgården, Oslo
Lørdag 10.des kl.1500  – Arena, Moss

Les mer om Parallax her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev