Nyhet

Trio på slippturné

Improvisasjonstrioen Parallax slipper sin andre utgivelse i januar 2012. Trioen skal i forbindelse med plateslippet turnere i Norge, Spania og Brasil, og først ut er Ålesund, Oslo og Moss.

Albumet «Krutthuset» som slippes på PLING Records over nyttår, er innspilt i et gammelt krutthus i Maridalen i Oslo. Huset fungerer som atelier for kunstnerene Sverre og Vera Wyller, og i tillegg til å ligge idyllisk til i Oslomarka har det flott akustikk. Krutthuset ble valgt både for å inspirere og for å sette sitt særpreg på musikken, og det er kun naturlig klang fra lokalet på innspillingen.  Plata ble spilt inn på en kald høstdag uten annen oppvarming enn en gammel jøtulovn som man kan høre knitringen fra i bakgrunnen på opptakene.

Etablert på den europeiske improvisasjonsscenen
Parallax henter inspirasjon fra ulike improvisasjonstradisjoner, folkemusikk og samtidsmusikk, og det er samspillet som står i sentrum, uavhengig av dogmer, lydmateriale og referanser. Denne åpne tilnærmingen gir bandet en egen sound med bred appell, og gjennom høy aktivitet med omfattende turnering i Europa og Asia har de slått seg opp til å blitt et navn på den europeiske improvisasjonsscenen. Parallax består av Stian Omenås på trompet og diverse, Are L Kolbeinsen på gitar og Ulrik Thorsrud på trommer/perkusjon.

Miniturné før jul
I forbindelse med plateslippet skal Parallax turnere i Norge, Spania og Brasil. Aller først blir det en miniturné i Norge fra 8. – 10. desember. Under konserten vises stemningsfulle lysbilder fra skogen og området der platen er spilt inn.

Torsdag 8.des kl.1930 – Kube, Ålesund
Fredag 9.des kl.2000 (gratis) – Biermannsgården, Oslo
Lørdag 10.des kl.1500  – Arena, Moss

Les mer om Parallax her.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev