Nyhet

Arild Andersen Trio til India

Trioen bestående av Arild Andersen, Tommy Smith og Paolo Vinaccia er karakterisert som noe av det mest spennende europeisk jazzscene har hatt å by på de siste årene. Nå er trioen på vei til India.

Arild Andersen Trio skal holde skole- og collegekonserter i Chennai og New Delhi i tillegg til å delta på jazzfestivalen Jazz Utsav i tidsrommet 26.11-10.12. Turneen er en del av musikksamarbeidet mellom Rikskonsertene, Spic Macay og Jazz Utsav, støttet av Utenriksdepartementet gjennom den norske ambassaden.

Fantastiske kritikker
Forankret i den massivt klangrike bassen til Andersen, forener denne trioen melodisk oppfinnsomhet med rike klangfarger og skarpe rytmer. Da trioen ga ut «Live at Belleville» (ECM records) i 2008, ble albumet  møtt med stor entusiasme både blant presse og publikum. Blant annet mottok Arild Andersen prisen “European Jazz musician of the Year 2008” av det franske “Academie du Jazz“ for albumet.

Legende
Arild Andersen er en legende i norsk og internasjonal jazz. Foruten sitt samarbeid med Jan Garbarek, har han jobbet med artistnavn som Don Cherry, Sam Rivers, George Russell, Bill Frisell, Stan Getz, Paul Bley, Ralph Towner, Nana Vasconcelos, John Scofield og Pat Metheny. Andersen er kjent for å ha startet det legendariske, prisvinnende bandet “Masqualero“ på 80-tallet, sammen med Jon Christensen, Nils Petter Molvær, Jon Balke og Tore Brunborg. Fra 1990-tallet av har Andersen vært et slags musikalsk gravitasjonspunkt for norsk folkemusikk og improvisert musikk. Samarbeidet med Smith og Vinaccia startet i 2007.

Europas ledende saksofonist
Tommy Smith kommer fra Edinburgh og er en av Europas ledende saksofonister. Allerede som 18-åring spilte Smith med amerikanske Gary Burton, og etter det har lista blitt både lang og imponerende – med navn som Joe Lovano, Chick Corea, John Scofield, Pat Metheny, Jack de Johnette og Trilok Gurtu.I 2008 mottok han BBC Jazz Awards «Heart of Jazz».

Norsk-italiensk trommeguru
Paolo Vinaccia har samarbeidet med Arild Andersen i mange år. I løpet av sine 25 år i Norge, har han vært aktiv på både den norske og europeiske jazzscenen. Han har spilt med navn som Nils Petter Molvær, Ketil Bjørnstad, Terje Rypdal, Bugge Wesseltoft og Palle Mikkelborg. Vinaccia blir karakterisert som en kreativ og forfriskende trommeguru.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev