Nyhet

Stjernesaksofonist på Norgesturné

Når Eric Clapton, David Bowie, Stevie Wonder eller Burt Bacharach trenger saksofonist til sine prosjekter , ringer de David Sanborn. Denne uka kommer den amerikanske stjernesaksofonisten til Norge og byr på eksklusive klubbkonserter i Stavanger, Bergen Trondheim og Oslo. Med seg har han orgelfantomet Joey DeFrancesco.

David Sanborn er utvilsomt en av verdens mest suksessfulle saksofonister. I 1975 debuterte han som gjestemusiker med selveste David Bowie på Young Americans. Siden har han spilt med storheter som Stevie Wonder, Dizzie Gillespie, Eric Clapton, Miles Davis, Bruce Springsteen, The Rolling Stones og Elton John – for å nevne noen. Som barn ble han diagnostisert med polio og ble rådet til å spille et blåseinstrument for å styrke pusten og brystmusklene. Han valgte altsaksofon – et heldig valg må man medgi. Det sies at man kun trenger å høre to toner for å kjenne igjen Sanborns karakteristiske saksofonsound.  Mange kjenner også Sanborn fra Late Night with David Letterman hvor han har spilt i husbandet til Paul Shaffer. David Sanborn har vunnet Grammy hele seks ganger og regnes som en av de mest innflytelsesrike nålevende amerikanske saksofonistene.

Norgesturneen:
Ons 16/11: Trondheim, Dokkhuset
Tor 17/11: Stavanger,  Folken/ Stavanger jazzforum
Fre 18/11: Bergen, Verftet
Søn 20/11: Oslo, Nasjonal jazzscene

David Sanborn – saksofon, Joey DeFrancesco – orgel, Byron Landham – trommer

http://youtu.be/l6F2qExLsic

 

 

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev