Nyhet

Jazzpris til Solveig Slettahjell

Solveig Slettahjell mottok i går Rolf Gammleng-prisen i kategorien jazz da prisen ble delt ut for 30. gang. Frank Brodahl fikk prisen som årets studiomusiker sammen med Yngve Sætre.

Fond for utøvende kunstnere deler årlig ut ærespriser for fortjenstfull medvirkning ved grammofoninnspillinger eller i sceniske forestillinger. Rolf Gammleng-prisene gis av fondets styre til 10 profesjonelle artister som innenfor sine sjangere har levert plater eller forestillinger av høy kvalitet. Prisvinnerne er foreslått av utøvernes egne organisasjoner. Det deles ut en veteranpris på kr 50.000, og ni priser hver på kr 40.000 til kunstnere innen sjangere som metal, jazz, klassisk, viser og åpen klasse, og til studiomusikere, en danser og en skuespiller.

Jazzpris til Slettahjell
Fondets styre sier følgende om Solveig Slettahjell; «Årets jazzprisvinner har hovedfag i vokalpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole med avhandlingen “Det rytmiske aspekt ved frasering”. At hun også kan sitt fag i praksis har hun bevist ved sin sang i vokalgrupper som Kvitretten og vonDrei. Hun etablerte sitt eget Slow Motion Orchestra i 1997, og med dette bandet hender det også at Solveig Slettahjell trakterer klaveret. Hun har gitt ut en rekke plater og mottok i 2004 Spellemannprisen for platen “Silver”, i 2005 fikk hun Radka Toneff Minnepris, og samme år ble hun tildelt Vitalprisen ved Kongsberg Jazzfestival. Tarpan Seasons – platen hun ga ut i 2009 – ble til etter at hun fikk i oppdrag å skrive bestillingsverk til Vossajazz det året.»

Brodahl ble Årets studiomusiker
Rogalendingen og trompeteren Frank Brodahl mottok Rolf Gammleng-prisen for Årets studiomusiker sammen med Yngve Sætre. Fondets styre legger følgende til grunn for tildelingen: «Brodahl har gjennom 20 år vært en flittig brukt studiomusiker i tillegg til å være kapellmester, orkesterleder, solist og instruktør. Han har vært med i Oslo Groove Company, NDR Big Band i Hamburg, Geir Lysne Listening Ensemble, Ensemblet Denada og Trumpet Jungle. Han er i dag ansatt i Det Norske Blåseensemble anno 1734 i Halden, og har bosatt seg på Hvaler. Som studiomusiker har Brodahl deltatt på innspillinger med bl.a. Wenche Myhre, Ingrid Bjørnov, Penthouse Playboys, The Real Thing, The Margarets og Steven Ackles.»  

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev