Nyhet

Karl Seglem på Europaturné

Den svært aktive saksofonisten Karl Seglem har nettopp lagt bak seg en omfattende Norgesturné. Nå legger han straks ut på en lenger turné i Tyskland med turnéåpning på Riksscenen i Oslo onsdag 9. november.

Karl Seglem er en av Norges fremste saksofonister og i 2010 mottok han norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddyprisen. Som musiker og komponist har Karl Seglem utviklet et unikt musikalsk uttrykk inspirerte av jazz, folke- og verdensmusikk, og han har i tillegg skapt et eget varemerke med instrumentet bukkehorn. Seglem er en pionér innen begrepet «world­jazz» i Europa.

NORCD­trilogien Femstein, urbs og Ossicles har mottatt strålende kritikker i Norge, Tyskland og resten av verden, og mange kritikere framhever den unike og særpregede sounden på utgivelsene. Albumet Ossicles var også nominert til Spellemannprisen ­ Åpen klasse.

Større internasjonal satsing
I 2011 ble Karl Seglem plukket ut som én av fire jazzmusikere til det UD-finasierte lanseringsprogrammet Norwegian Jazz Launch. Dette er et internasjonalt lanseringsprogram for norske jazzmusikere, som gir utøverne ekstra muligheter til å bli markedsført og booket inn på en rekke sentrale klubber og festivaler rundt om i verden. Rikskonsertene, Vestnorsk Jazzsenter og Norsk jazzforum samarbeider om prosjektet, som er støttet av UD med kr. 1 050 000,- i en treårsperiode fra 2010-2012. Norwegian Jazz Launch startet opp i 2004, og er nå inne i sin tredje periode.

Seglem er allerede en etablert musiker, men i Norwegian Jazz Launch-sammenheng er han fersk. Saksofonisten har opparbeidet seg et publikum nedover i Europa, men med støtten gjennom Norwegian Jazz Launch har Karl Seglem hatt muligheten til å satse ytterligere som internasjonal musiker i 2011.

Karl Seglem – World Jazz Tour – november 2011:
09.11.11 Norway, Oslo, Riksscenen
11.11.11 Germany, Ravensburg, Jazztime
12.11.11 Germany, Herrenwies, Turning Point
13.11.11 Germany, Münster, Hot Jazz club
14.11.11 Germany, Berlin, B Flat Jazzclub
15.11.11 Germany, Zehdenick, Kloster
16.11.11 Germany, Marburg, KFZ
17.11.11 Germany, Gotha, tba
18.11.11 Germany, Altenburg, Schloss / Bachsaal
19.11.11 Germany, Helbedündorf, Kunsthof Friedrichsrode

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev