Nyhet

Karl Seglem på Europaturné

Den svært aktive saksofonisten Karl Seglem har nettopp lagt bak seg en omfattende Norgesturné. Nå legger han straks ut på en lenger turné i Tyskland med turnéåpning på Riksscenen i Oslo onsdag 9. november.

Karl Seglem er en av Norges fremste saksofonister og i 2010 mottok han norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddyprisen. Som musiker og komponist har Karl Seglem utviklet et unikt musikalsk uttrykk inspirerte av jazz, folke- og verdensmusikk, og han har i tillegg skapt et eget varemerke med instrumentet bukkehorn. Seglem er en pionér innen begrepet «world­jazz» i Europa.

NORCD­trilogien Femstein, urbs og Ossicles har mottatt strålende kritikker i Norge, Tyskland og resten av verden, og mange kritikere framhever den unike og særpregede sounden på utgivelsene. Albumet Ossicles var også nominert til Spellemannprisen ­ Åpen klasse.

Større internasjonal satsing
I 2011 ble Karl Seglem plukket ut som én av fire jazzmusikere til det UD-finasierte lanseringsprogrammet Norwegian Jazz Launch. Dette er et internasjonalt lanseringsprogram for norske jazzmusikere, som gir utøverne ekstra muligheter til å bli markedsført og booket inn på en rekke sentrale klubber og festivaler rundt om i verden. Rikskonsertene, Vestnorsk Jazzsenter og Norsk jazzforum samarbeider om prosjektet, som er støttet av UD med kr. 1 050 000,- i en treårsperiode fra 2010-2012. Norwegian Jazz Launch startet opp i 2004, og er nå inne i sin tredje periode.

Seglem er allerede en etablert musiker, men i Norwegian Jazz Launch-sammenheng er han fersk. Saksofonisten har opparbeidet seg et publikum nedover i Europa, men med støtten gjennom Norwegian Jazz Launch har Karl Seglem hatt muligheten til å satse ytterligere som internasjonal musiker i 2011.

Karl Seglem – World Jazz Tour – november 2011:
09.11.11 Norway, Oslo, Riksscenen
11.11.11 Germany, Ravensburg, Jazztime
12.11.11 Germany, Herrenwies, Turning Point
13.11.11 Germany, Münster, Hot Jazz club
14.11.11 Germany, Berlin, B Flat Jazzclub
15.11.11 Germany, Zehdenick, Kloster
16.11.11 Germany, Marburg, KFZ
17.11.11 Germany, Gotha, tba
18.11.11 Germany, Altenburg, Schloss / Bachsaal
19.11.11 Germany, Helbedündorf, Kunsthof Friedrichsrode

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev