Nyhet

Gjenhør med bestillingsverk

I høst gir Nasjonal jazzcene deg sjansen til gjenhør med utvalgte bestillingsverk fra de siste års festivaler. Først ut er Frøy Aagre fredag 28. oktober med bestillingsverket Melodic Traveller som ble urframført på Canal Street i fjor sommer.

Bestillingsverk er gjerne påkostede produksjoner med håndplukkede musikere som sjelden når andre konsertscener enn uframføringen på en festival. Dette ønsker Nasjonal jazzscene å gjøre noe med, og i høst blir det gjenhør med flere bestillingsverk på Victoria i Oslo.

– En stor jazzopplevelse
Først ut er Frøy Aagres komposisjon “Melodic Traveller” for Canal Street 2010 i Arendal. Verket som består av åtte deler, blander inn både folkemusikk og gregoriansk sang i jazzimprovisasjonene og lar alle involverte få rom til å utfolde seg musikalsk. Frøy hadde for anledningen invitert med fiolinist og spelemann Nils Økland i bandet, og sammen begeistret de en fullstappet Trefoldighetskirke. Agderpostens utsendte trillet terningen til seks og konkluderte med “stilstudier i hva en kan få ut av samspill” og “en stor jazzopplevelse”.

Frøy Aagre: Melodic Traveller
Bestillingsverket fra Canal Street 2010.
Fredag 28. oktober kl 21.00.
Jazz:Talk kl 19.30: Møt Frøy Aagre i samtale med Jazznytt

Mathias Eick: Voss!
Mathias Eicks rykende ferske bestillingsverk fra Vossa Jazz 2011
Fredag 02. desember kl 21.00.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Når Anna-Eva Bergmans lys blir til lyd

Skjæringspunktets favorittbassist Adrian Myhr solodebuterer, musikk og kunst-spesial med Sigrid Aftret om Anna-Eva Bergman og Kim Myhr om Mark Rothko, Gard Nilssen plukker Brian Blade-favoritter, Phil Minton lager workshop på Nesodden, Audun Vinger er på psych-kjøret mens Joel Ring og Girl Talk gir ut gode plater.

Nyhet

Stiller ut 60 år med festivalhistorie

I sommer markerte Kongsberg Jazzfestival 60 år. I oktober åpner festivalen utstilling i Oslo med historiske plakater og andre trykksaker, et utvalg filmer og fotografier samt nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev