Nyhet

Feirer Chick Corea med egen festival

Romeriksbandet Made in Corea fyller ti år og inviterer til Made in Corea Festival i Lillestrøm 27. – 29. oktober. Det blir 3 dager, 4 konserter, omtrent 30 musikere og rundt 60 Chick Corea-låter.

Chick Corea fyller 70 år og har booket Blue Note New York i én måned. Romeriksbandet Made in Corea feirer ti år som band, har booket Folkets Hus på Lillestrøm og inviterer kommende helg til Made in Corea Festival. De har samlet opp stort sett alle favorittlåtene fra bandets ti år, lagt til en del nye, og invitert med seg storband og en lang rekke gjestemusikere.

Hylles av Chick Corea
Made In Corea er en jazzkvartett bestående av fire unge musikere som utelukkende spiller musikk av den amerikanske jazzpianisten og komponisten Chick Corea.

Bandet hadde sin første store konsert under Byfesten i Lillestrøm i 2002 i regi av Lillestrøm Jazzklubb. Bandet ble engasjert til hele åtte konserter under Kongsberg Jazzfestival 2003, og den foreløpige toppen ble nådd samme sted i 2005 da bandet fikk spille med selveste idolet Chick Corea. I forbindelse med deres forestående 10-års jubileum og festivalfeiring, hyller nå Chick Corea bandet på sin egen hjemmeside.  Corea skriver blant annet at han synes det er inspirende at de spiller låtene hans.

Program Made In Corea Festival:

Torsdag 27. oktober kl 19.30
Made in Corea & Big Band featuring Martin Myhre Olsen og Ett Fett Storband
Plata “Eye of the Beholder” (Chick Corea Electric Band, 1988), en av Chick Coreas mest gjennomarbeidede plater, spilles fra start til slutt. Dette er en plate som kan sees på som et sammenhengende verk, hvor motiver og ideer går igjen gjennom fra åpningssporet “home Universe” til det asvluttende (og oppsummerende) sporet “Amnesia”. Låtene spenner fra groovy, funk-rock-jazz, til vakre og melodiske ballader og spektakulær galskap. Billetter: 175,- hos www.billettservice.no

Fredag 28. oktober kl 19.30
Made in Corea & Friends
Gjennom Made in Coreas 10 år som band har de hatt med mange musikere på scenen. Denne kvelden har de invitert både gamle og nye venner på scenen; Svein Greni (fløyte), Tarjei Grimsby (trombone), Rune “Nico” Nicolaysen (saksofon), Tine Thing Helseth (trompet), Bjørn Asper (trompet), Sindre Blostrupmoen Mølmen (trompet), Martin Myhre Olsen (saksofon), Morten Engebretsen (klarinett) og Christian Clasen (perkusjon).  De spiller deres favoritter av Corea-låter fra MICs 10 år som band.
Billetter: 175,- hos www.billettservice.no

Lørdag 29. oktober kl 15.00
Made in Corea & Strings
Made in Corea sammen med strykekvartett framfører musikk av Chick Corea som trekker veksler på klassisk musikk og samtidsmusikk. Denne matinékonserten vil bl. a. inneholde  verker fra Coreas Bartok-inspirerte “Children’s Songs” (1983), “Lyric Suite for Sextet” (1983, med Gary Burton og strykekvartett), samt verker som “No Mystery” (fra “No Mystery”, 1975 med Return to Forever) og “Duende” (fra “Touchstone”, 1983).
Billetter: 125,- hos www.billettservice.no

Lørdag 29. oktober kl 19.30
Made in Corea Quartet  feat. Ståle Storløkken
Denne kvelden står kvartetten Made in Corea, med Jarle G. Strløkken (gitar), Ola Lindh (vibrafon), Fredrik Jørgensen (bass) og Erik Jøkling (trommer), alene på scenen. Ihvertfall en stund. For etterhvert kommer en av Norges mest kjente tangentmenn, Ståle Storløkken, på scenen. Ståle Storløkken har, som de fleste jazzinteressert i Norge vet, en forkjærlighet for 70-tallet, og det blir mye fokus på jazzrock fra dette tiåret. Forvent slitte, gamle analoge instrumenter på scenen og et trøkk som kanskje gjør at neste opptreden blir arenakonsert på ærverdige Strømmen Stadion. Billetter: 175,- hos www.billettservice.no

Billetter selges separat, men det er også mulig å kjøpe festivalpass (475,- hos www.billettservice.no).

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev