Nyhet

Talentpris til Hanna Paulsberg Concept

Under Jazzfest.Ung i Trondheim søndag kveld, mottok Hanna Paulsberg Concept festivalens talentpris. I juryens begrunnelse heter det blant annet at kvartetten har ervervet seg et modent, etablert og særegent uttrykk til tross for musikernes unge alder.

Juryen bestod av John Pål Inderberg, Petter Vågan og Kirsti Huke.

Juryens begrunnelse:
«Jazzfest.Ungs talentpris går i år velfortjent til en kvartett som utmerker seg både kunstnerisk såvel som (instrument)-teknisk. Hanna Paulsberg Concept er den talentfulle og hardtarbeidende saksofonisten Hanna Paulsbergs hovedprosjekt. Inspirert av blant andre den nye Wayne Shorter kvartetten gikk de i 2010 i gang med å fordype seg i smakfullt samspill forsterket av smarte komposisjoner. Til tross for gruppens og medlemmenes unge alder har de ervervet seg et modent, etablert og særegent uttrykk. Paulsbergs progressive komposisjoner viser forståelse for både fortid og samtid og har en enkelhet og eleganse, samtidig som de evner å pløye dypt. Alle er meget dyktige musikere og samspillet i gruppen er førsteklasses.»

Dette er Hanna Pulsberg Concepts andre pris i løpet av to måneder. I september i år ble kvartetten kåret til Young Nordic Jazz Comets 2011 i konkurranse med fem andre nordiske band. Hanna Paulsberg Concept består av Hanna Paulsberg fra Rygge i Østfold på saksofon, svenske Oscar Grønberg på piano, Trygve Waldemar Fiske fra Frei på Nordmøre på bass og Hans Hulbækmo fra Østerdalen på trommer. Musikerne har bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev