Nyhet

Hederspris til Laila og Totti

Asker Jazzklubbs hederspris for 2011 tildeles Laila Dalseth og Totti Bergh. Ekteparet, som til sammen har over hundre år som profesjonelle musikere, hedres med pris og feiring på Asker Jazzklubb onsdag kveld.

Foto: Tordis Ødbehr

Etter nærmere 30 år i Asker har musikerparet Laila Dalseth og Totti Bergh utvilsomt satt sitt preg på Asker Jazzklubb og resten av kommunen. Laila Dalseth fikk Asker Kommunes Kulturpris allerede i 1983. – De to har spredt glede og vakre toner både her på Asker jazzklubb og til folk i hele verden. To sanne representanter for det gode liv!, sier Harald Skogli i Asker Jazzklubb.
Begge to er prisbelønt i mange ulike sammenhenger og har sine spellemannspriser og buddystatuetter stående i stua.  I kveld skal de få nok en velfortjent utmerkelse.

Milelange merittlister
Laila startet sin karriere allerede som 14 åring. Hun har deltatt ved utallige konserter og festivaler i Norge og i utlandet, medvirket i teaterforestillinger, gjort TV-programmer og spilt inn en rekke plater – ikke minst hos  plateprodusent Bjørn Petersen. Totti begynte som klarinettist, og gikk over til tenorsaksofon i 1952. Som sin kone har han en milelang merittliste som internasjonalt anerkjent artist med utallige konserter og plateinnspillinger. Anmeldere verden over karakteriserer Tottis musikk som varm, avslappet og svingende. Han og Laila har også sammen skapt mange vakre øyeblikk på samme scene.

Hedersprisen feires med konsert onsdag 19. oktober:
Hot Club de Norvège
Asker Jazzklubb Lancelot
Onsdag 19. oktober 2011 kl 19:30

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev