Nyhet

Roger Johansen ansatt som fylkeskultursjef

Jazzmusiker Roger Johansen er ansatt som ny fylkeskultursjef i Oppland. Johansen er i dag produsent for Rikskonsertene, men er også aktiv som utøvende musiker.

Fylkeskommunen i Oppland får en svært allsidig fylkeskultursjef i jazzmusiker Roger Johansen. Trommeslageren, som kommer fra stillingen som produsent i Rikskonsertene,  er i disse dager aktuell med albumet Roger Johansen feat Georg Riedel – Fine Together. Nylig avsluttet han releaseturné i Sverige og Norge.

Den 39 år gamle Bodøværingen har en bred bakgrunn fra kulturlivet. Roger Johansen har tidligere jobbet som daglig leder for Østnorsk Jazzsenter, vært lærer ved Musikk- og kulturskolen i Stavanger, høgskolelærer ved Konservatoriet i Stavanger, landsdelsmusiker i Finnmark fylkeskommune og musikkskolelærer ved Musikkskolen i Bodø. I tillegg er han altså komponist og utøvende musiker med flere cd-utgivelser bak seg.

Ved siden av sin jobb for Rikskonsertene, er han i ferd med å gjennomføre en master i styring og ledelse ved Høgskolen i Oslo. I tillegg har han en bachelor i kunst/kultur, grunnfag kulturkunnskap og årsenhet i musikk.

– Vi hadde mange gode søkere til stillingen, og jeg er fornøyd med at en lederjobb i Oppland fylkeskommune oppleves som attraktiv. Jeg er også godt fornøyd med det valget vi har gjort, og er overbevist om at vi har fått en person med en god og relevant bakgrunn, som vil ivareta våre ambisjoner på kulturområdet på en god måte, sier fylkesrådmann Rasmus Olav Vigrestad i en pressemelding.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev