Nyhet

Dølajazz starter torsdag

Jazzen dominerer Lillehammer når Dølajazz setter igang torsdag 13. oktober. Nils Petter Molvær (bildet) og Mathias Eick er blant hovednavnene, og etterspørselen etter billetter til Jarle Bernhoft har resultert i større konsertlokale og utsolgt hus.

Billettene til konserten med Jarle Bernhoft ble revet vekk så fort billettsalget til årets Dølajazz åpnet. Konserten var opprinnelig lagt til Kulturhuset Banken med en kapasitet på 220 publikummere, men på grunn av den store pågangen ble konserten flyttet til Lillehammer hotell.
– Her er det plass til 400 publikummere og over 200 nye billetter ble lagt ut fredag morgen 23. september. Det var kun snakk om timer før disse billetten forsvant også, forteller markedsansvarlig Anette Seglem til lokalavisa GD.

To ganger Westerhus
Nils Petter Molvær er aktuell i disse dager med det kritikerroste albumet Baboon Moon som fører trompeteren i en ny retning. På Dølajazz har han med seg gitarist Stian Westerhus som også har produsert Molværs nye album. Norges vokaldronning og stemmekunstner, Sidsel Endresen, besøker også festivalen sammen med Stian Westerhus, og festivalen beskriver duoen som to av våre mest spennende improvisatorer i et unikt samspill.  På programmet står også Mathias Eick Band, Paavo Trio med Sofia Jernberg, kvartetten Cortex, Anne Lande Trio og Sharp 9.
Se hele programmet på Dølajazz her.

Talentutvikling på Dølajazz
Under merkelappen JazzIncubator presenterer Dølajazz på Lillehammer unge jazztalenter fra hele Norden. Prosjektet er for og av studenter, og er et samarbeid med utdanningsinstitusjoner over hele landet. Les mer om Jazzincubator her. 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev