Nyhet

Prisvinnere på turné

Sommeren 2010 vant den norsksvenske duoen Ferner/Juliusson lanseringsprogrammet Jazzintro, og ble dermed kåret til Årets unge jazzmusikere. De er nå godt i gang med en omfattende toårig lansering gjennom Rikskonsertene, og denne høsten står både Norges- og Kina-turné på plakaten.

– Det var stort å vinne, sier gitarist Per Arne Ferner. – Det er stort å få anerkjennelsen og en bekreftelse på at musikken vi har brukt så mye tid og energi på betyr noe for andre, forteller han.

Karin Krog, Norges jazzdronning og medlem av Jazzintro-juryen, sa om de to at ”det er en duo som med humor og sjarme viser stort potensial gjennom elegant samspill og varme” – ikke dårlige skussmål fra en av våre virkelig aller største stjerner på den internasjonale jazzhimmelen.

Bred appell
Ferner/Juliusson ble dannet våren 2008 av gitarist Per Arne Ferner fra Oslo, og pianist Per Gunnar Juliusson fra Linköping i Sverige. Musikken deres trekker fra forskjellige musikalske retninger, stilarter og idealer. De søker en bred appell med et melodiøst, personlig og åpent uttrykk, og de liker å arbeide i spenningsfeltet mellom struktur og frihet, både improvisatorisk og kompositorisk. Referansene strekker seg fra folkemusikk og 1900-talls klassisk musikk til fri-impro og jazz.

Men aller mest gir deres estetiske referanser assosiasjoner til mange av 1970-tallets ECM-album, fra gitarist Ralph Towner, John Abercrombie og Jan Garbarek så vel som Pat Metheny. Jazzintro-juryen trakk også fram duoens sjarmerende og humoristiske låttitler, som for eksempel “Thank you, dark matter, for keeping us together” og ”This, I pointed to; to a disappointed you”.

Turnérute:
02.10 Mosjøen, Heime hos Ane
07.10 Lørenskog, Lørenskog Hus
08.10 Årnes, Nes kulturhus
04.11 Florø,Hagen
05.11 Askim, Askim kulturhus
20.11 Bomuldsfabrikken, Arendal
24.11 Volda, Rokken

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Når Anna-Eva Bergmans lys blir til lyd

Skjæringspunktets favorittbassist Adrian Myhr solodebuterer, musikk og kunst-spesial med Sigrid Aftret om Anna-Eva Bergman og Kim Myhr om Mark Rothko, Gard Nilssen plukker Brian Blade-favoritter, Phil Minton lager workshop på Nesodden, Audun Vinger er på psych-kjøret mens Joel Ring og Girl Talk gir ut gode plater.

Nyhet

Stiller ut 60 år med festivalhistorie

I sommer markerte Kongsberg Jazzfestival 60 år. I oktober åpner festivalen utstilling i Oslo med historiske plakater og andre trykksaker, et utvalg filmer og fotografier samt nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev