Nyhet

Jubileumsturné i nord med Brazz Brothers

The Brazz Brothers feirer 30-års jubileum som band i år og har lagt opp til et omfattende program hele året med cd-utgivelse i oktober og nå Nord-Norgeturné med start i Bodø onsdag 21. september.

I 2011 feirer medlemmene i The Brazz Brothers et imponerende 30-års jubileum som ensemble og skal i den forbindelse gjennomføre en rekke spennende konserter og prosjekter. Ett av prosjektene er en landsdekkende jubileumsturne i samarbeid med Norsk jazzforum hvor turen nå er kommet til Nord-Norge. Med praktisk hjelp fra Nordnorsk jazzsenter vil bandet besøke fem av landsdelens jazzklubber i september.

Allsidige musikere
Gjennom tre årtier med aktivt sampill har musikerne i The Brazz Brothers utviklet en musikk og stil, som sammen med deres spesielle instrumentering langt på vei kan sies å være deres egen. Dette koblet med ekte musikkglede og stor improvisasjonskunst gjør dem til ett av våre fremste musikkensembler, ettertraktet også utenfor Norges grenser. I det ene øyeblikket er de i samspill med afrikanske musikere i Tanzania, i det neste er de i New York og opptrer for skolebarn i Harlem, de spiller jazz i verdensklasse alene og sammen med internasjonale jazzstjerner, og de lager julekalender for TV2 i en avdanket vestlandsferje.

Samspill i tredve år
The Brazz Brothers består av to brødrepar på messinginstrumenter fra Langevåg på Sula som ligger ut mot havet på nordvestlandet.  De startet opp med en solid klassisk musikerutdannelse, men bestemt seg fort for å gå egne veier i et musikalsk landskap som for dem var grenseløst, vidåpent, rikt og uendelig stort. I løpet av sine imponerende 30 år i kontinuerlig bevegelse har de på reisen holdt over 3500 konserter i 35 land og gitt ut 18 cd plater.
Jarle Førde spiller trompet og flygelhorn. Det gjør også Jan Magne Førde. Helge Førde spiller trombone. Runar Tafjord spiller waldhorn og Stein Erik Tafjord håndterer tubaen. Sunnmøringen Kenneth Ekornes kommanderer nå over trommene.

Jubileumsturne i Nord-Norge:
Onsdag 21. september  Bodø Adlib Jazzklubb, Sinus kl 2100
Torsdag 22. September  Leknes Klubben Fot,  Himmel og Havn kl 2000
Fredag 23. September Sortland, Sortland Jazz og Viseklubb, Samfunssalen kl 2030
Lørdag 24. September Harstad, Harstad Kulturhus kl 1800
Søndag 25 september  Tromsø, Tromsø Jazzklubb, Kulturhuset Verkstedet kl 2000

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev