Nyhet

Jazzdugnad for humanitære prosjekter

Tirsdag 27. september arrangeres JAZZAID på Nasjonal jazzscene, og overskuddet går til organisasjonene Care og Sabona. Still opp, støtt en god sak og få samtidig en stjernespekket konsertkveld med The Real Thing, Tord Gustavsen, Tore Brunborg og Kristin Asbjørnsen.

Pianoesset Tord Gustavsen, saksofonstjernen Tore Brunborg, vokalkunstneren Kristin Asbjørnsen og The Real Thing stiller alle gratis opp for Care og Sabona på JazzAid 27. september. Overskuddet går direkte til organisasjonene som arbeider med hjelpe kvinners gründervirksomhet i fattige land. JazzAid er et arrangement som gjøres hundre prosent på dugnad, og i år finner konserten sted i jazzens storstue, Nasjonal Jazzscene i Oslo sentrum.

– Vi betaler ingenting for lokalet, og både musikerne, konferansier og arrangører gjør dette gratis, forteller trommeslager i The Real Thing, Torstein Ellingsen, som for niende gang er ansvarlig arrangør av støttekonserten.

Stiller opp for en viktig sak
– Vi er to småstressa småbarnsfedre som organiserer dette på kveld- og nattestid, fortsetter Ellingsen. Verken han eller medarrangør Rune Semundseth legger skjul på at det er endel jobb.     – Det er jo niende gang vi gjør dette, men heldigvis blir det litt enklere for hver gang. JAZZAID er blitt en kjent event i Oslo hver høst, og både musikere og andre bidragsytere stiller villig opp. Målet er å samle inn mest mulig penger til viktig bistandsarbeid, sier han.

The Real Thing er et av bandeen som stiller på årets JazzAid. Etter noen års pause, på grunn av saksofonist Sigurd Køhns tragiske bortgang i tsunamien i 2004, utgir kvartetten nå sin niende plate. Konserten tirsdag blir også en releasekonsert for den nye platen som i følge et presseskriv skal være en energibombe spekket med alt fra funky souljazz til smektende ballader.

Før The Real Thing går på scenen skal Tord Gustavsen spille flygel sammen med saksofonist Tore Brunborg. – Dette er nydelig instrumental jazz fra to av Norges mest kjente jazzartister i utlandet, forteller Ellingsen. – Og så er vi stolte av å ha flotte Kristin Asbjørnsen og hennes trio med oss. Hun har en fantastisk særegen og litt røff stemme.

JazzAid – Tirsdag 27. september kl 19.30 – Dørene åpner kl 19.00.
Billettpris kr 325,-  (overskuddet går til Care og Sabona)

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev